30 Ocak 2013 Çarşamba

Muz Fondü

   Yine yeni bir tarifle baş başayız sevgili hanımlar ve beyler...Kızım yanımda ya anne-kız terapileri olabilecek kolaylıkta ve eğlencede yapılabilecek güzel şıklıklardan birini yaptık...Çocuğunuz ister 10 ister 20 yaşında olsun bu hiç önemli değil bence önemli olan birlikte bir şeyler paylaşmak...Bu günlerde hep çikolatalı bir şeyler yapasım var nedense?...Bende fondüyle devam edeyim diye düşündüm.Bakalım nasıl bulursunuz?... Fondü İsviçre'ye özgü geleneksel bir yemektir.İlk peynirle olanı yapılsa da sonraları eritilmiş çikolatayla çeşitli meyveler kullanılarak yapılmaktadır.Şimdi artık daha modern olan fondü takımları satılmaktadır...Uzun sohbetler eşliğinde tüm gece fondü kabının altında küçücük bir ısıyla çikolata erimiş vaziyette kalmaktadır...Aslında uzun tahta şişlerle çikolataya batırılarak yense de ben bugün kürdan kullanmayı tercih ettim...Siz isterseniz tahta çubuklara batırıp sonra ister fındık ister başka bir şeylere batırarak bardakta sunum yapabilirsiniz...Yapımı çok kolay olan muz fondümüze başlayalım isterseniz...

27 Ocak 2013 Pazar

Çilekli Cheesecake

     Merhabalar sevgili takipçilerim...Biliyorum epeydir yokum vee sizler çok merak etmişsinizdir. ;) Öncelikle güzel vatanım Türkiye'deydik.Tatlı bir telaşımız vardı. Resim sergimiz oldu...Koşturmaca geçen on günden sonra annemizle birlikte baba vatanımız olan Azerbaycan'a döndük...Bu günkü Cheesecakeyi yani peykekimizi güzel kızımın yanımıza tatile gelişini kutlamak için yapmış oldum...Tarifi paylaşmadan önce hemen belirtmek isterim.Yıllar önce Üsküdar'da  komşum çok yıldızlı otellerin birinde usta pastacıydı.Tam ölçüsüyle ondan alıp denemiştim.Gayet başarılı bir ölçü tavsiye ederim...Hemen tarife geçelim isterseniz...

7 Ocak 2013 Pazartesi

Napolyon Pastası ( milföyle)

     Geçenlerde arkadaşlarla bir yerde çay içerken çayın yanına bir dilim pasta geldi.Tadı muhteşemdi...Daha sonra öğrendiğime göre Ruslara ait meşhur napolyon pastasıymış...Sonra hatırladım daha önce de tatmıştım.Yanımdaki arkadaşa pastanın nasıl yapıldığını sorduğumda yapımının çok zor ve zahmetli olduğunu aşamalarıyla anlattı.Kendi kendime milföy tadına yakın bir tadı olduğu düşündüm...Krema olarak da Azerbaycan da çok sık kullanılan yoğunlaştırılmış sütün (moloko)tereyağıyla çırpılmış haliydi...O günden beri bunun hem bir nevi yalancı versiyonunu hemde daha hafifleterek nasıl yaparım diye düşündüm.Bugün kafamdaki napolyon pastayı hayata geçirerek denedim.Sonuç nasıl mı oldu dersiniz? Tek sözle muhteşemdi... Aşama aşama fotoğraflayarak hemen sizinle paylaşmak istedim .Mutlaka denemenizi tavsiye ederim...Ayrıca size söz veriyorum bir gün gerçek ve zor olanı da öğrenip hemen paylaşacağım...

Portakal Kokulu Kereviz Salatası

     Şık sunumlu portakal aromalı salata yapmaya ne dersiniz?

5 Ocak 2013 Cumartesi

Şuba Salata

      Şuba Rus mutfağına ait en önemli meze-salatalardan biridir.Kelime olarak kat kat kürk manasına gelmektedir.Yapılışını da izleyince anlayacaksınız neden kat kat yada kürk adını aldığını.Yapımı meşekkatli olsa da kesinlikle sofranızın şaheseri olma şerefine nail olacaktır.Yine her zaman olduğu gibi yabancı bir tarifi uygulamadan önce en güzeli en doğrusu orjinali nasılsa öyle yapabileyim diye sorup soruşturup işi bilenlerden öğrenmeden paylaşmak istemiyorum.Azerbaycan mutfağında da ilk sıralarda belki mimoza salatayla yarışan bir salatadır.Özellikle düğün yemeklerindeki en gözde salatadır...Sanırım bu kadarı yeter hemen tarife geçelim...

4 Ocak 2013 Cuma

Çikolatalı Yaş Pasta

      Bu gün öyle çok misafir ağırladım sormayın...Artık tarifleri neredeyse ima ile yazacağım ;) (yorgunluktan) Canım çikolatalı bir pasta yapmak istedi.Bol bol çikolata ve malum malzemeleri aldım oturup düşündüm.Hem lezzetli olmalı...Hem pratik olmalı...Hemde çok şık olmalı...Ne yapabilirim diye...Sonuç bu oldu...Bakalım beğenecekmisiniz?

2 Ocak 2013 Çarşamba

Portakallı Cheesecake

      Bugün güzel arkadaşlarla birlikte çok güzel bir gün geçirdik...Ev sahibemiz ablamızın doğum günüydü.Giderken acizane yapıp götürmüş olduğum cheesecake...Umarım yiyenler memnun kalmıştır.Baştan hemen küçük bir açıklama yazayım.Aslında cheesecakenin üzerindeki sos akıcı olmalı.Kesince hafif akmalı...Ben götürürken akmaması için size verdiğim tariften hafif daha koyu yaptım.(içine koyduğum 1 tatlı kaşığı yağ yerine 1 yemek kaşığı kullandım.Tercih sizin...)