31 Mayıs 2015 Pazar

Oreo Tabanlı Cup Cheesecake

     Çol çocuk tam bir cheesecakese sever güzel bir aileye için hediye olarak yapmış olduğum porsiyonluk cheesecakeler.Onlara afiyet olsun zevkle yaptım ;) Daha önce de porsiyonluk cheesecake paylaşmıştım.Bu birazcık daha farklı olduğu için bunu da paylaşmak istedim.Yapımı oldukça basit ve tek tek servis edildiği için çok pratik oluyor tavsiye ederim.Meyve olarak frambuaz kullandım.Tercih sizin.

29 Mayıs 2015 Cuma

Ev Yapımı Limonlu Dondurma

       Limonlu dondurma yapmamı isteyen arkadaşımı hiç kırar mıyım? Tabi ki kırmam hemen yaparım.Ev yapımı dondurmalar bir kaç sınıfa ayrılır.Bunlardan en yaygın olan bir kaçını hemen sayayım.Saf saleple olanı (orjinal olanı bu),frigo tarzı yani dondurulmuş meyve püresiyle.Krem şantiyle yada çiğ yumurtayı köpürterek yapılanı.Yada en sonuncusu ve en kolayı olan süt reçeliyle yani yoğunlaştırılmış süt ile yapılanıdır.Ben bu yolu tercih etsem de en kısa zamanda diğer dondurmaları da sizler için deneyip sunacağım.Hemen yapımına geçelim.

27 Mayıs 2015 Çarşamba

Çilekli & Süt Kremalı Pasta

      Bugün sevgili arkadaşıma hediye olarak yapıp götürdüğüm çilekli pasta.Daha önce blogumda yapıp paylaştığım süt dilimi pastasının kat kat halini gözümün önüne getirdim.Neden olmasın? Diyerek denedim.Hızımı alamayarak iki defa yaptım.Lezzeti çok güzel ve yumuşacık oldu.Gerçi havanın sıcaklığı azizliğine uğrayarak gidene kadar krema bölümü hafif yumuşamıştı.Yapımı bildiğiniz pastalardan az farklı.Ben 23 cm lik kelepçeli kalıpta 4 kat keki ayrı ayrı pişirdim.Eğer kalıbınız az daha büyükse veya katlar az daha kalın olmasını isterseniz 4 yerine 3 kat kek de yapabilirsiniz.Bu size kalmış bir şey.Hemen yapımına geçelim...

26 Mayıs 2015 Salı

Çilek Suyu

    Çilek çıktı çıkalı ne yapsam ne etsem derdindeyim.Malumunuz çileğin ömrü çok kısa bir bakıyorsun var.Bir bakıyorsun bitmiş.Son günlerde ki paylaşımlarım genelde ya çilekli yada çilek dekorlu.İçeceklerin ev yapımı olanı en sağlıklısı ve nefis olanıdır.Eğer sizde aynı fikirdeyseniz hemen çilek şerbeti veya suyunun yapımına geçelim.

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Krepte Sebzeli Biftek

    Uzun süredir pasta,börek baktım yemek paylaşımı pek yok.Ee ramazanda yaklaşıyor.Malumunuz iftar sofraları ve davetler yaklaşıyor.Yapımı birkaç aşamadan oluştuğu için oyalayan ama bir o kadar da lezzetli bir yemek.Son anda da yapmak gerekmiyor.Bir kaç saat önce yaparak tepsiye dizip servis yapılacağı zaman kaşarla buluşturup fırınlanır.Kaç aydır bu enfes yemek arşivimde sizlerle buluşmak için bekliyor.Kısmet bu günmüş.Yapımını merak ederseniz hemen başlayalım.

14 Mayıs 2015 Perşembe

Gül Reçeli

      Bahar geleli bakıyorum blogların paylaşımları yavaşladı.Baharın rehavetiyle hep bu durum oluyor.Şimdi de tam reçel zamanı.Paylaşmamak olmaz değil mi? Mis kokulu gül reçelinin de tam vakti.Sevgili ve canım annem acaip güzel gül reçeli yapar.Hem rengi hem rayihası asla hazır olan reçellerde bulunamaz.Bende ondan öğrendiğim şekliyle yaparım.Sağ olsun kayınvalidem ben Türkiye'ye gitmeden hazırladığı mis kokulu güller dolabında beni bekler.Tarifimi paylaşmadan hemen belirteyim gül reçelinin birinci aşaması olan gülleri topladıktan sonra ezilerek kavanoza sıkıca basılır.Bu haliyle istersen 6-7 ay buzdolabında bekleyebilir.Yenileceği zaman kaynatılıp reçel yapılabilir.Çünkü gül reçelinin rengi ve kokusu 2-3 ay kalınca azalabilir.İlk günkü tadını bulamayabilirsiniz.Diğer reçeller gibi dayanıklı olmaz...

5 Mayıs 2015 Salı

Magnolia ( Türk usulüne çevrilmiş ;)

     Neleri bozup Türk usulü yapmadık ki ;) Tiramisu mu dersiniz ?Pizza mı dersiniz? Magnolia da bunlardan biri.Orjinali bol bol krema yani hep krema.Tadı çok güzel ama sunumu biraz salaş.Löp diye tabağa atııp üzerine de ezik bebe bisküvisi;) Yani dişsiz ve bebelere göre de yenmesi çok kolaydır ;) Amaa bizim Türk milleti naptı? Biz azcık düzeni intizamı severiz ya.Bunu bir güzel hafifleştirip kup mı dersin bardak mı? Süsleyip püsleyip al sana Türk usulü oldu.Hala denemeyen varsa buyurun birde benim tarifimle deneyin derim.

Süt Dilimi veya Süt Kremalı Pasta

   Selam süt abi sen süt ben süt dilimi diye reklamlar da hep çıkardı.Hatırladınız mı? O günlerde hep aklımdaydı bunu evde yapsak nasıl olur diye.Şu gün bu gün derken kısmet bu güneymiş.Kesinlikle yapımı hayatta yapacağınız en kolay ve en lezzetli pasta diyebiliriz.Özellikle çocuklu olanlar demesini tavsiye ederim.(gerçi büyükler de çok beğeniyor;)Hemen yapımına geçelim.Ben malzemeyi 30 cm lik iki tepside yaptım.Eğer o kadar tepsiniz yoksa büyük kare fırın tepsisinde yaparak ortadan kesip yarı bölümü üzerine kapatılabilir.