7 Ağustos 2016 Pazar

Nutellalı Muzlu Kek

      Özellikle karardığı için çocuklar tarafından burun kıvrılan muzlar için muhteşem bir tarif. Hem pişerken evi saran kokusu,hemde çikolatayla birleşmesi anlatılmaz mutlaka deneyin derim. Dokusu pastamsı bir yumuşaklıkta oluyor. Bir kaç gün aynı tazelikte durabilmesi de güzel. Ben pişirirken baton kalıp kullandım. Siz isterseniz küçük fırın kabına yada küçük tipli bir kalıp kullanabilirsiniz. Hemen tarife geçelim.



MALZEMELER


  1. 2 yumurta
  2. 1 su bardağı toz şeker (200 ml lik küçük tipli)
  3. 1 vanilya
  4. Yarım paket kabartma tozu
  5. Yarım su bardağı sıvı yağ
  6. 2 olgun muz (çatalla ezilmiş bir halde)
  7. 2 yemek kaşığı süt
  8. 2 yemek kaşığı su
  9. 2 yemek kaşığı kakao
  10. 2 yemek kaşığı nutella
  11. 1 su bardağı un
  12. 1 çimdik tuz
(eğer büyük bir kalıba yapmak istiyorsanız malzemeleri iki katına çıkarabilirsiniz)

YAPILIŞI




  • Şekerle,yumurtalar ve 1 çimdik tuz mikserle çırpılır.
  • Un,kakao ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler eklenerek çırpılır.
  • Kuru malzemeler eklenerek çırpılır.
  • Yağlanmış kalıbın içine ben bir avuç kadar kavrulmuş çekilmiş fındık serptikten sonra hamuru döktüm. Siz arzunuza göre ister fındık ekleyin isterseniz direk yağlanmış kalıba dökün.
  • Önceden ısınmış 160 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika arası pişirilir.(fırına göre değişebileceği için 45 dakikadan sonra bıçakla bakarak çıkarılabilir)
  • Soğuyunca servis yapılabilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder