Bahar her şeyiyle güzel ...Meyvesi,sebzesi,ılık esintisi...Vişne ve çileğin rengi bana hep baharı hatırlatır...Rabbimin vermiş olduğu bu güzel nimetle canım her şeycikler yapmak istiyor... ;)
Gerçi eşimin sevdiği vişne suyu doğrudan sıkarak içileni olsa da şurubunun da hakkını inkar etmeyelim...Hem aniden içmek isteyince çok da pratik, soğuk suya karıştır iç...
31 Mayıs 2012 Perşembe
25 Mayıs 2012 Cuma
Vişneli Pasta
Öncelikle herkesin mübarek üç aylarını ve geçmişte olsa kandilini kutlarım...Rabbim bu özel günleri idrak ederek geçirmek nasip eylesin...Bugün çok güzel insanlarla beraber vakit geçirerek oturduk...Becerikli ev sahibemizin ikramlarını yedik ,sohbet ettik...Giderken elim boş olmaması için yaptığım vişneli pastamı paylaşıyorum...Ben pastanın yapımında dondurulmuş vişne kullandım ama arzuya göre taze de kullanılabilir.
22 Mayıs 2012 Salı
Bol Mantarlı Tart
Bazen bir kaç gün tarif yazmaya vakit olmuyor bazende bugün ki gibi üst üste oluyor...Mantar severseniz haydi buyurun...
Kurutulmuş Domates Salatası
Eee artık yaz geliyor diyerek tüm stoktaki saklayarak gıdım gıdım kullandığımız gıdaları tüketmeye başladık.( Burada bu tür gıdaları bulamadığımız için pek kıymetli de ondan) Kurutulmuş domatese bayılıyorum...Salatasını denedim güzel oldu...İster kahvaltıda ister salata olarak tüketilebilir... Buyurun...
Mercimek Köftesi
Bugün daha doğrusu bugünlerde günlerim hep yoğun ,gitme gelme derken akşam oluyor...Eee malum akşamları da tezhibe bir dalıyorum taa gece olduğunu farketmiyorum bile...Zaman geçiyor karşı gelme imkansız olduğuna göre en iyisi yaşadığımız zamanı değerlendirmek...Bugün iki güzel misafir arkadaşım vardı.Acizane onlara hazırladığım ikramlarımın bir bölümünü paylaşayım dedim...çok klasiklerden olan mercimek köftesi...Eminim herkes de biliyordur ama yine de vardır bilmeyen diyerek kolları sıvayarak haydi mutfağa...
21 Mayıs 2012 Pazartesi
Pancar ( pazı ) Sarması
Bugün çook güzel bir Malatya yemeğiyle yine birlikteyiz sevgili hanımlar ve beyler...Asıl adı kürt sarması olsa da ben pancar demeyi tercih ettim...Bizim oralarda pancar denir ama Türkiyenin birçok yeri pazı kelimesini kullanır...Azerbaycan daki takipçilerimiz için Çuğundur yaprağıdır.Rahmetli anneannem yapar sobanın yanına sofra bezine dolayarak koyardı.Yumuşacık mis gibi yerdik...eğer şimdiye kadar tatmayan yemeyeniniz varsa kesinlikle tadı içi kefilim...Müthiş bir tat ...Mutlaka tavsiye ettiğim lezzetlerdendir...
17 Mayıs 2012 Perşembe
Zeytinyağlı Taze Bakla
Bahar, hatta Bakü de yaz bile geldi...Eee bol bol sebzeler meyveler boy gösterdi...Blog yazmak demek güncel olmaktır...Konu yemek olunca hangi sebze-meyve piyasadaysa onunla tarifler paylaşmak gerekiyor.Bakla bugünler de manavlarda bende paylaşayım istedim...Türkiye de ki tazecik baklalar burada bulunmuyor çünkü burada bakla ince haliyle değil de kartlaşınca içi kullanılıyor...Artık tek tek bulabildiğim kadarıyla seçip aldım,yapmaya çalıştım...Benim bildiğim iki hali var birisi soğanı kavururken iki kaşık unu kavurarak öyle baklayı ekliyorsun diğeri de şimdi yaptığım gibi...Haydi kolay gelsiiinnn...
16 Mayıs 2012 Çarşamba
Soslu Pirzola
Herkese günaydın... gününüz bereketli ve güzel geçmesi dileğiyle bu günkü et yemeği tarifimize başlayalım sevgili takipçilerim...
Yalancı Laz Böreği ( milföyle)
Milföy hamuruyla değişik şeyler yapma fikrine bayılıyorum...Sonsuza kadar değiştirip değiştirip yapabilirim galiba...Bu günkü tarifimde yıllar önce ilk defa yaparken kalan damla sakızlı muhallebiye kılık değiştirerek yaptığım bir tatlı.Hafif mi hafif...Bir oturuşta 4-5 taneyi hemen yenilebilecek cinsten.Bu tatlının adı yoktu. Galiba muhallebili milföy olur derken bir gün bir arkadaşım gelmişti.Aaa laz böreğimi yaptın demişti...Daha sonra laz böreğinin ne olduğunu öğrenince anladım ki bu tarif gerçekten de o muhteşem tada benziyor .Hiç bir tarif orjinalinin yerini tutamaz ancak benzeyebilir...Güzelim laz böreğini ne hale koydun demezseniz ;) buyurun yapımına...
Elde Açma Çıtır Börek
Uzun süredir bir börek açayım diyordum...Nasip bu güneymiş...Çıtır çıtır yerken seni sende alacak bir şey...Haydi hemen yapımına geçelim...
15 Mayıs 2012 Salı
Yumurtalı Fasulye Kavurması
Sevgili annem derdi ki insan yaşlanmaya başladıkça memleket yemekleri ister canı...Hani ben kendimi yaşlanmış hissetmesem de bazen annemin yaptığı eski ama eskimeyen tatları ister canım...Fasulye kavurması da o lezzetlerden biri...Malatya yöresine ait olduğunu zannetsem de bu fasulye bir çok yerde de yapılmaktadır...Yapım aşamasında bol köy tereyağı kullanılsa da ben bugün zeytin yağı kullanarak pişirdim...Bakalım pişirince beğenecekmisiniz...
14 Mayıs 2012 Pazartesi
Somon Güveç
Herkese güzel günler ,güzel akşamlar dileyerek bugünkü balık tarifimi paylaşmak istiyorum...Biliyorum kaç gündür blog benim tarafımdan ihmal ediliyor...Daha öncede bahsettiğim gibi bitirmem gereken çok acil tezhip levham vardı...Şükür ki elimin yüzümün akıyla tamamlandı...Şimdiii gelsin güzel tarifler...
7 Mayıs 2012 Pazartesi
Kuskus Salatası
Gününüz mutlu ve huzurlu geçsin sevgili takipçilerim...Bugün yapımı çok kolay,malzemeler tamamen evde olanlardan ve zevkinize uygun şeylerle yapılabilecek bir salata...Hemen yapalım isterseniz ...
5 Mayıs 2012 Cumartesi
Elmalı Cupcake
Her şey tabakta bir kaç gündür durup duran ( hafif neneleşmiş ) elmanın yüzünden başladı...İki üç gün o bana ben ona baktım...Sonunda bu fikir gelişti...Ailece yapılan diyetler, tüketilemeyen gıdaların kılık değiştirerek tekrar burun kıvıran çocuğuna yedirilme çabası desek daha doğru olur ;) ...Tavsiye ederim...Tam sünger gibi bir kek parmağınla bas hemen geri yerini alıyor...Üzerine krema pişirerek sürdüm ama isterseniz hazır krema veya krem şanti de kullanılabilir...