Hindistan cevizini ve hindistan cevizli olan her şeye bayılırım.İster pastası,ister kurabiyesi yada şampuan bile olsa tercihimdir.Bu kurabiye epey eski olan bir tariftir.İlk denemede internette artık anonim olan tariflerden birini denedim.Sonuç nasıldı derseniz?Bir şeyler eksik damak tadıma uymadı.Tekrar ve tekrar derken... Nihayet eksik olanı bulup tamamladım.Kendileri artık sizin huzurunuza sahne almaya hazır bir tada ve olgunluğa eriştiğini düşünüyorum.İlk yaptığımda iç harcı olan hindistan cevizli kısım insanı boğan cinsten kuruydu.İç harcının yumuşaklığını yakalamanın en güzel yolu da daha önce paylaştığım kokobon ve kokostarın iç harcında kullandığım (deneye yanıla bulduğum)süt reçelini kullanarak iç harcını yumuşacık hale getirdim.Nasıl olduğunu merak ederseniz hemen yapımına geçelim...
28 Mart 2014 Cuma
Sokak Simidi (ev yapımı)
Özellikle memleketten uzaklardaysanız oraya has bazı şeyleri özlersiniz...Bunların en başında gelenlerden biri de simit veya gevrek simittir.Şöyle çıtır çıtır olsa da yesek demeye değmeyecek kadar da yapımı kolay.Hemen yapımına geçelim...
27 Mart 2014 Perşembe
Pastırmalı Tavuk
26 Mart 2014 Çarşamba
Kedidilli Porsiyonluk Pasta
Bu aralar farkındaysanız biraz daha kolay pastalara yer veriyorum. Ne yapalım istekler bu doğrultuda olduğu için mecburen ;) Kedi dili bisküviyle kolay pasta demeyip o kadar kolay pasta desem daha yerinde olur.Hemen yapımına geçelim...
23 Mart 2014 Pazar
Yalancı Profiterol (etimekli)
İyi pazarlar...Sevgili hanımlar ve beyler...Yapımı bir tencere sütün kaynama süresinde olan. Harika lezzetli mi lezzetli hafif bir tatlı yapmak ister misiniz? Tadı sanki profiterol tadında ama yalancısı.Yani profiterolümsü ;) İçinde iri doğranmış tuzsuz etimekler kullanılmış olsa da arzuya göre kedi dili bisküviler de kullanılabilir.Yalnız profiterolun hamurunun tadına daha yakın olanı bence etimek oluyor.Arzuya göre kare cam kaba da yapılır.O zaman servis yaparken sunumu çok şık olmuyor.Bence en güzeli kuplarda yada bardakta.Hemen yapımına geçelim...
20 Mart 2014 Perşembe
Nişastalı Kolay Börek (milföyle)
Şimdi mutfakta uğraşmayı çok sevmese de çıtır börekleri sevenleri alayım lütfen ;) Özellikle bu böreği misafirlerinize ikram ettiğinizde şu soruyla karşılaşacaksınız.Hangi marka milföy kullandınız? Çünkü nişasta sayesinde olağan üstü çıtırlık ve lezzet elde edeceksiniz.İç harç olarak kıymalı karaköy böreği iç harcı kullandım.Siz arzunuza göre iç hazırlayabilirsiniz.(ama bu iç harcı kesinlikle tavsiye ederim) Böreğimizin nasıl yapıldığını merak ettiyseniz hemen başlayalım sevgili hanımlar ve beyler...
19 Mart 2014 Çarşamba
Tahinli & Çikolatalı İncir
17 Mart 2014 Pazartesi
Fıstık Pudingli Gonca Kurabiye
Artık bir çoğumuzun da bildiği gibi çeşit çeşit pudingin tozuyla veya krem şanti tozuyla harika kurabiye ve kekler yapılıyor.Denemeyen varsa hiç durmasın bence...Daha önce kokusuyla da misler gibi evi saran muzlu kurabiyelerden sonra acaba Antep fıstıklısı ile yapınca nasıl olur dedim... İşe koyuldum..Malzemelerde oydu buydu derken bu gonca güllerim çıktı piyasaya.Nasıl yaptığımı merak edeneler için hemen paylaşalım.
14 Mart 2014 Cuma
Soğan Halkası
Beni takip edenler çok iyi bilirler.Hazır olan ne varsa mutlaka evde yapmayı deneyerek güzel olanları sizinle de paylaşırım.İnanın evde yapılanlar hazıra göre hem çok daha ekonomik,lezzetli ve hijyen olur.Çıtır soğan halkalarını uzun zamandır yapmak istiyordum.Takipçilerimden bir hanımın ısrarla benden soğan halkası paylaşmamı istemesiyle sırada yapılmayı bekleyen tarif biraz daha öne alındı.Sonuç nasıl derseniz? Muhteşem,hazırdan çok daha tatlı ve bereketli bir tarif.İki soğandan bir büyük salata kayığı dolusu halka çıktı.O kadar çıtır ki tek insan bile onu yiyip bitirebilir ;) Sonucu size tam verebilmek için galeta ve mısır ununu ve pane harcını denedim.Hepsiyle de çıtır olsa da en güzeli pane harçla kızartılanlar oldu...Sizde nasıl yapıldığını merak ederseniz hemen yapımına geçelim...
Limonlu Cheesecake (pişmeden)
Cheesecake olarak başlık yazsam da bana göre daha çok limonlu parfe olduğunu düşündüm.Daha öncede lor peynirli pişmeyen limonlu cheesecake paylaşsam da bu tarif de çok ferah tam limonseverlere göre bir yaz tatlısı.
12 Mart 2014 Çarşamba
Ispanaklı Börek (el açması)
Günaydınlar olsun...Bu gününüz çok güzel olsun sevgili hanımlar ve beyler...Sabah güne başlamadan şöyle misler gibi çıtır çıtır bir daha çıtır bir börekle sizi buluşturmanın zamanı geldiğini düşünüyorum ;) Aaa bu el açması yapamam filan diye şartlanmayın.Gayette güzel yaparsınız hatta dadanıp hep yaparsınız;) Öncelikle bu güzel tarifi sevimli, becerikli ve iyi bir takipçim olan yeğenim Semra'nın tarifi olduğunu demeden geçersem haksızlık etmiş olurum.Taa aylar öncesinden almış olduğum tarifi paylaşma kısmeti bu günmüş.Ee birazda mutfak tecrübesine göre ufak eklemeler yaparak bu hale geldi.İç harç olarak böreğe çok yakışan ıspanak kullanmış olsam da siz arzunuza göre kıymalı veya başka bir harç kullanabilirsiniz.(peyniri belki kuru olması açısından tavsiye etmem)Neyse merak etmişsinizdir. Hemen tarife geçelim...
9 Mart 2014 Pazar
Rulo Salata
Herkese iyi pazarlar sevgili hanımlar ve beyler... Böreğin,kurabiyenin,pizzanın rulosu olur da salatanın hiç eksik kalır mı ? Değil mi ?...Aslına bakarsanız kat kat da yapılabilecek tamamen hayal gücüne göre süslenebilecek şık bir salata.Ben kendi hayalime göre yaptığım rulo salatamı sizlerle paylaşıyorum.Siz isterseniz malzemelere mantar,bezelye veya benzeri malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.Yalnız salatanın rulo dilimli şeklini paylaşamadım.(Daha doğrusu kalabalık misafirde yetişemedim ;)Bir daha ki yaptığımda fotoğrafını ekleyeceğim.
7 Mart 2014 Cuma
Maş Fasulyesi Salatası
Maş fasulyesi çok bilinmese de insan vücudu için son derece faydalı bol proteinli bir fasulye türüdür.Diğer bir adıysa cin börülcesidir.Yoğun lif içeriğinden dolayı bağırsak düzenleyicidir.İçinde B vitamini barındırdığı için özellikle şeker hastaları için çok faydalıdır.En büyük özelliğinin biride hücre yenileyicidir.Sanırım bu kadar faydasını saydıktan sonra maş fasulyesini daha çok tüketmek için sebebimiz olmuştur.İster salata ister maş fasulyesi piyazımızın yapımına geçelim isterseniz...
Portakallı & Haşhaşlı Revani (tek porsiyonluk)
Sunumu kolay olsun diye muffin kalıplarında hazırladığım çıtır çıtır haşhaşlı mis gibi portakal kokusuyla revaniyi denemeye ne dersiniz?
5 Mart 2014 Çarşamba
Kokostar
Merhabalar sevgili takipçilerim...Geçen yıl kokobon diye bir paylaşımda bulunmuştum.Bu günkü paylaşım küçük ekleme yaparak onun aynısı da diyebiliriz.Eğer sizde hindistan cevizini veya özellikle bounty yada Türk versiyonun kokostar severseniz evde yaparak hem daha ekonomik hemde daha bereketli çikolatalar elde edersiniz.Tarif 3-4 defa deneme yanılma yoluyla en güzelini bularak doğaçlama elde edilmiş olsa da kesinlikle hazır olanlardan daha güzel olacağı garantilidir.Gerçi son zamanlarda bloglarda bir rekabet bir ilk ben yaptımcılık hastalığı var ki adama tebessüm etmekten başka bir şey bırakmıyor ;)Kendi hayal gücünü kullanmayarak sağdan soldan bir tarifi alıp küçük bir oynamayla ben buldum ben ürettim hastalık salgını var ;) Adamın gülesi geliyor...Neyse Kimileri orjinal olur...Kimiyse hep birilerinin fason üretimi olarak kalır ;) Kafa şişirmeden hemen tarife geçelim sevgili hanımlar ve beyler...