31 Mayıs 2015 Pazar
Oreo Tabanlı Cup Cheesecake
29 Mayıs 2015 Cuma
Ev Yapımı Limonlu Dondurma
Limonlu dondurma yapmamı isteyen arkadaşımı hiç kırar mıyım? Tabi ki kırmam hemen yaparım.Ev yapımı dondurmalar bir kaç sınıfa ayrılır.Bunlardan en yaygın olan bir kaçını hemen sayayım.Saf saleple olanı (orjinal olanı bu),frigo tarzı yani dondurulmuş meyve püresiyle.Krem şantiyle yada çiğ yumurtayı köpürterek yapılanı.Yada en sonuncusu ve en kolayı olan süt reçeliyle yani yoğunlaştırılmış süt ile yapılanıdır.Ben bu yolu tercih etsem de en kısa zamanda diğer dondurmaları da sizler için deneyip sunacağım.Hemen yapımına geçelim.
27 Mayıs 2015 Çarşamba
Çilekli & Süt Kremalı Pasta
Bugün sevgili arkadaşıma hediye olarak yapıp götürdüğüm çilekli pasta.Daha önce blogumda yapıp paylaştığım süt dilimi pastasının kat kat halini gözümün önüne getirdim.Neden olmasın? Diyerek denedim.Hızımı alamayarak iki defa yaptım.Lezzeti çok güzel ve yumuşacık oldu.Gerçi havanın sıcaklığı azizliğine uğrayarak gidene kadar krema bölümü hafif yumuşamıştı.Yapımı bildiğiniz pastalardan az farklı.Ben 23 cm lik kelepçeli kalıpta 4 kat keki ayrı ayrı pişirdim.Eğer kalıbınız az daha büyükse veya katlar az daha kalın olmasını isterseniz 4 yerine 3 kat kek de yapabilirsiniz.Bu size kalmış bir şey.Hemen yapımına geçelim...
26 Mayıs 2015 Salı
Çilek Suyu
18 Mayıs 2015 Pazartesi
Krepte Sebzeli Biftek
Uzun süredir pasta,börek baktım yemek paylaşımı pek yok.Ee ramazanda yaklaşıyor.Malumunuz iftar sofraları ve davetler yaklaşıyor.Yapımı birkaç aşamadan oluştuğu için oyalayan ama bir o kadar da lezzetli bir yemek.Son anda da yapmak gerekmiyor.Bir kaç saat önce yaparak tepsiye dizip servis yapılacağı zaman kaşarla buluşturup fırınlanır.Kaç aydır bu enfes yemek arşivimde sizlerle buluşmak için bekliyor.Kısmet bu günmüş.Yapımını merak ederseniz hemen başlayalım.
14 Mayıs 2015 Perşembe
Gül Reçeli
Bahar geleli bakıyorum blogların paylaşımları yavaşladı.Baharın rehavetiyle hep bu durum oluyor.Şimdi de tam reçel zamanı.Paylaşmamak olmaz değil mi? Mis kokulu gül reçelinin de tam vakti.Sevgili ve canım annem acaip güzel gül reçeli yapar.Hem rengi hem rayihası asla hazır olan reçellerde bulunamaz.Bende ondan öğrendiğim şekliyle yaparım.Sağ olsun kayınvalidem ben Türkiye'ye gitmeden hazırladığı mis kokulu güller dolabında beni bekler.Tarifimi paylaşmadan hemen belirteyim gül reçelinin birinci aşaması olan gülleri topladıktan sonra ezilerek kavanoza sıkıca basılır.Bu haliyle istersen 6-7 ay buzdolabında bekleyebilir.Yenileceği zaman kaynatılıp reçel yapılabilir.Çünkü gül reçelinin rengi ve kokusu 2-3 ay kalınca azalabilir.İlk günkü tadını bulamayabilirsiniz.Diğer reçeller gibi dayanıklı olmaz...
5 Mayıs 2015 Salı
Magnolia ( Türk usulüne çevrilmiş ;)
Süt Dilimi veya Süt Kremalı Pasta
Selam süt abi sen süt ben süt dilimi diye reklamlar da hep çıkardı.Hatırladınız mı? O günlerde hep aklımdaydı bunu evde yapsak nasıl olur diye.Şu gün bu gün derken kısmet bu güneymiş.Kesinlikle yapımı hayatta yapacağınız en kolay ve en lezzetli pasta diyebiliriz.Özellikle çocuklu olanlar demesini tavsiye ederim.(gerçi büyükler de çok beğeniyor;)Hemen yapımına geçelim.Ben malzemeyi 30 cm lik iki tepside yaptım.Eğer o kadar tepsiniz yoksa büyük kare fırın tepsisinde yaparak ortadan kesip yarı bölümü üzerine kapatılabilir.