MALZEMELER
- 1 kg büyük kalın havuç
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı uksus çay bardağına konularak üzeri yarım çay bardağı olana kadar su eklenir.
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- Havuç yıkanarak soyulur.
- Jüliyen aletiyle havuç uzun olarak çıkarılır. ( alet yoksa bu salata olmaz )
- Üzerine tuz ve şeker atılır.
- El ile ovarak ezilir.
- Bir kenara alarak 10-15 dakika bekletilir.
- Uksus sulandırılarak havucun üzerine gezdirilir.
- Zeytinyağı gezdirilir.
- Tuzuna bakılarak kişniş eklenir.
- Sarımsak ezilerek salataya eklenir.
- İyice karıştırılır.
- Mümkünse birkaç saat dolapta bekletilir.
- Bir hafta kadar buzdolabında bekleyebilir.
- Biraz turşu biraz salata tadında.
- Afiyet olsun...
Uksuz aksrayda bakkallarda var çok güzel ve değişik.
YanıtlaSilSirkeyi kastettiniz sanırım. Sirke ruhu bakkalarda bulunmaz diye düşündüm. Buşunuyorsa çok güzel.
Sil