MALZEMELER
- 3 tane orta boy topak patlıcan (hani büyük ve tombiş olandan ;)
- 600 gr kuşbaşi et (kuzu veya dana )
- 2 orta boy soğan
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1 domates
- Tuz,kırmızı biber ve kara biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
AYRICA
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı muskat cevizi
YAPILIŞI
- Patlıcanlar iki parmak kalınlığında halka kesilir.( bir patlıcan büyüklüğüne göre 2 e veya 3 e)
- Tuzlu suda bir saat bekletilir.
- Sonra yıkayıp kurulanır.
- Kızgın yağda kızartıldıktan sonra havlu peçeteye alınarak kurulanır.
- Küçük kuş başı doğranmış etler tavaya yağ konulduktan sonra kavrulur.
- Tavanın ağzı açık harlı ateşte kavrulmaya başlayan etin üzerine 1 çay bardağı su konularak haşlanır.
- Tamamen suyunu çekince içine sırayla doğanmış soğan,sarımsak,biber ve domates eklenir.
- Salçaları eklenir.
- Arzu edilen baharatları ekleyince beş dakika pişirerek ocak kapatılır.
- Fırın kabına dizilen patlıcanların üzerine tuz serpilerek kaşıkla ortaların hafif bastırılır.
- İç harcı paylaştırılır.
- Ayrı bir yerde un ve tereyağı konularak kavrulmaya başlanır.
- Üzerine soğuk sütü ekleyerek karıştırılır.
- Muhallebi kıvamına gelince muskat ve tuz eklenip ocaktan alınır.
- Patlıcanların üzerine birer kaşık paylaştırılır.
- Üzerilerine kaşar rendesi konulur.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Yanında pilav önerilir...
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder