MALZEMELER (HAMURU İÇİN)
- 2 yumurta
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı süt
KREMA
- 500 ml süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket philadelphia veya labne peynir (180-200 gr lık )
- 1 vanilya
ÜZERİ İÇİN
- 700-800 gr aynı büyüklükte olan çilek
- 40 gr lik bir paket çikolata
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurta çırpılır.
- Eritilmiş ve soğumuş tereyağı eklenir.
- Kalan malzemeleri ekleyerek 2-3 dakika çırpılır.
- Üzeri çukur olan tart kalıbı yağlanarak hamur dökülür.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırına konulur.
- Yaklaşık 45 dakika piştikten sonra kontrol edilerek çıkarılır.
- Kreması için şeker,un,yumurta ve süt karıştırarak kaynatılır.
- Vanilyayı ekleyerek koyulaşan muhallebi ocaktan alınır.
- Ilıyınca peyniri ekleyerek mikserle çırpılır.
- Soğuyan turta tabanının üzerine yayılır.
- Soğuyunca yarıya kesilen çilekler dizilir.
- Çikolata benmari usulü eritilerek yağlı kağıt külah yapılıp içine çikolata konulur.
- İncecik akıtılarak süslenir.
Hülyacım ellerine sağlık,çilekler süper görünüyor..Çok lezzetli..
YanıtlaSilTeşekkürler çok iştah açıcı değil mi? ;)
SilSunum çok şık,bayıldım.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim...teşekkürler...
SilEllerine emeğine saglık çok iştah kabartıcı görünüyor sevgiler:))
YanıtlaSilÇok teşekkürler yiyemesemde (diyetten dolayı;)aynen iştah açıyordu ...sevgiler...
SilDeğerlendir tabi canım benim valla sen aklıma getirsin çileklerin vakti geçmeden bende alayım yarın hele kek harika olmuş bakalım yapabilecekmiyim :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilYaparsın canım merak etme çok kolay bir tarif ve lezzetli...şimdiden kolay gelsin,selamlar...
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEn iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri
Merhaba,
SilÖncelikle hayırlı uğurlu olsun...Listenizde bulunmaktan memnuniyetler duyarım .Kolay gelsin...selamlar...
Greetings from Wagendorf, Austria.My name's Agustin and I want to ask: do you have a spam dilemma on this blog? I also am a blogger, and I was curious about your situation. A lot of us have developed some beneficial strategies and we are seeking to swap strategies with other folks. Why not shoot me an email if interested?
YanıtlaSilFeel free to surf to my site ... highland high school (redeango.com)