2 Mayıs 2013 Perşembe

Tavuk Kapamalı Pilav

         Daha önce de belirttiğim gibi galiba tavukla sonsuza kadar yemek üretilebilir.Pilav tavuk ikilisini sevenler için hemen paylaşalım...



MALZEMELER


  1. 7-8 parça ızgaralık şekilde açılmış tavuk budu(kemiksiz)
  2. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  3. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  4. Karabiber,kırmızı biber ve tuz (arzuya göre köri de çok yakışıyor)
PİLAV

  1. 2 su bardağı pilavlık pirinç ( ben basmati kullandım)
  2. 1 orta boy soğan
  3. 2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
  4. 2 kaşık dolmalık fıstık
  5. 2 kaşık tereyağı
  6. 2 kaşık sıvı yağ
  7. Tuz ve yenibahar 
  8. Servis yaparken kullanmak için dereotu
YAPILIŞI

  1. Tavuk ince açılmış bir şekilde alınır veya elde hazırlanır.( açılıp fileto şeklinde dövülür)
  2. Baharatı,yağı,salçası karıştırılarak tavukların her yerine sürülür.
  3. Bir kenara dinlenmesi için alınır.
  4. Pirincin üzerine sıcak tuzlu su konularak 1 saat kadar bekletilir.
  5. Pilav yapılacak tavaya biraz yağ koyarak fıstıklar kavrulur.
  6. Soğan ince kıyılarak yağla birlikte kavrulur.(fıstığın üzerine ekleyerek)
  7. Kuş üzümü ayıklanıp ılık suda on dakika bekletilir.
  8. Pirinç yıkanıp süzülür.
  9. Kavrulmuş soğanla fıstığın üzerine eklenerek biraz karıştırılır.
  10. Yıkanıp süzülmüş üzüm eklenir.
  11. Üzerine 2 su bardağı sıcak su koyarak baharatı da eklenir.(normalde 3 su bardağı su olsa da fırında tavukla da pişeceği için pirincin hafif diri kalması gerekiyor) 
  12. Ocağın altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir.(hafif diri olmalı)
  13. Fırın kabı yağlanır.
  14. Pilav içine yayılır.
  15. Üzerilerine tavukları dizerek pilav tamamen kapatılır.( eğer pilavın üzeri açık kalırsa pirinçler kuruyabilir)
  1. Önceden ısınmış 200 derecede tavuklar nar gibi kızarana kadar pişirilir.
  • Fırını kapatarak içinde 30-40 dakika dinlendirilir.
  • Servis yaparken bir parça tavuk ve altındaki pilavla birlikte sunulur.
  • Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Bende sevenlerenim... emeklerine saglik...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Hülyam kuzum eline saglik Çoooook severim.
    Nefis olmus eline saglik .

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle öyle neye koysan,içine ne koysan yakışıyor tavuğun,eline sağlık kapama nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk can kurtaran hiç düşünmeden üret ha üret tarifleri ;)Yorum için teşekkürler...

      Sil
  4. Hülya hanım yine harika bir lezzet yapmışsınız çok marifetli bir bayansınız yaptıklarınızın hepsi de çok hoş ellerinize sağlık tavukla pilav uyumu harika oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşünceleriniz ve yorumunuz için çok teşekkürler...Sevgiler...

      Sil
  5. cox gözel çox lezzetli olur . Mende toyuqdan yapilan bütün yemekleri severim. Ellerivize sagliq. Men sizi tesadüten tapmis ve bi süre takib edemediyim icin isminizi unutmus bulamamisdim. Bu buloglarmahallesinde çoxda aramisdim hetta. Bu gün birkase lezzetdeki yorumunuzu görünce aradigim buloq buydu qaliba dedim ve bakdim ki evet sizsiniz. Coxda sevindim. Artik hep takib ederim insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoş geldin sefalar getirdin.Hülyalı lezzetleri beğeniyor olmana çok sevindim...Hep beklerim...Tariflerden beğenerek yapmış oldukların varsa sonucu bizimle paylaşabilirsin...Selam ve sevgilerimle...

      Sil