MALZEMELER
- 250 tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 buçuk su bardağı un (200 ml lik)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- Süslemek için 60 gr lık 1 paket sütlü çikolata,file badem ve toz Antep fıstığı
- Ayrıca 2-3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur 2 parçaya ayrılır.
- Yarısına kakao eklenerek tekrar yoğurulur.
- Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirilir.
- Hamurdan parçalar kopararak ince uzun yuvarlanır.(uzunluğu size kalmış)
- Bir beyaz bir kakaolu hamur yan yana konularak kıvrılarak tepsiye dizilir.
- Malzeme bitene kadar bu şekilde devam edilir.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.(beyaz bölümü kızarmadan)
- Fırından çıkarılarak tepside soğuması için bekletilir.
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- Soğumuş olan kurabiyeler önce çikolataya sonra arzu edilen malzemeye batırılır.(fındık ,fıstık,hindistan cevizi,Antep fıstığı veya bademe)
- Afiyet olsun...
çok şık bir kurabiyedir,çok da lezizdir,eline sağlık harika görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkürler Reyhan...Evet yapılası yenilesi bir tatta...
SilHülya'cım ellerine sağlık kurabiyeler ve sunum harika sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Derya'cım...sevgiler...
Silellerine sağlık...
YanıtlaSilnefis görünüyor...
Teşekkürler Şirine...selamlar...
Silellerınıze sağlık banada beklerım sevgıler...
YanıtlaSilTeşekkürler Bircan...
Sil