31 Ocak 2012 Salı

Ispanaklı Tavuk Kapama

 
     Yapımı kolay ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum. Hani diyet yemek desek yalan olmaz, o kadar hafif yani...


MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK )


  1. 4 tane tavuk göğüs eti
  2. 250-300 gr kadar ıspanak
  3. 1 kurusoğan
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 200 gr lık bir paket labne
  6. 1-2 tane közlenmiş kırmızı biber ( yoksa közlenmemişte olabilir )
  7. 2-3 yemek kaşığı dolusu kaşar rendesi
  8. Tuz , karabiber ve kırmızıbiber
  9. 1-2 kaşık tereyağı veya sıvıyağ
YAPILIŞI

  • Ispanaklar yıkanarak doğranır.
  • Üzerine kaynar su dökülerek bir-iki dakika bekletilir.
  • Sonra süzülerek suyu sıkılır.
  • Tavaya yağ konularak doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
  • İnce doğranan kırmızı biberler ve ıspanak eklenir.
  • Üzerine karabiber ve kırmızı biberi eklenir.
  • Bir iki çevirdikten sonra ocak kapatılıp labne peyniri eklenir.
  • İç harç biraz ılındıktan sonra kaşar rendesi eklenir.

  • Tavuk göğsü bıçak yardımıyla açılır.
  • Aletle veya çay bardağı altıyla hafif dövülerek açılır.
  • Üzerine tuz ve karabiber serpilir.
  • İç harcı dörde bölerek bir parçası ortasına konulur.
  • Dört tarafını itinayla kapatarak gereken uçlarını  kürdan yardımıyla paket yapılır.
  • Bu şekilde hepsi yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Kürdanlı kısımları alta gelecek şekilde kapatılır.
  • Üzerine yağ , biber ve tuz sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
  • Servis yaparken kürdanları çıkarılır.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Yarın ki menümüz belli oldu... :) Semra... Ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil
  2. Benim gayretim de o zaten her güne bir tarif. Bol alternatif tarifle hanımların işlerini kolaylaştırmak.

    YanıtlaSil
  3. Beylerinde işini kolaylaştırdığınız kesin.
    Sayenizde güzel sürprizler yapabiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Ne güzel sürpriz yapabilmek,sevindim...

      Sil