MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK )
- 4 tane tavuk göğüs eti
- 250-300 gr kadar ıspanak
- 1 kurusoğan
- 2-3 diş sarımsak
- 200 gr lık bir paket labne
- 1-2 tane közlenmiş kırmızı biber ( yoksa közlenmemişte olabilir )
- 2-3 yemek kaşığı dolusu kaşar rendesi
- Tuz , karabiber ve kırmızıbiber
- 1-2 kaşık tereyağı veya sıvıyağ
YAPILIŞI
- Ispanaklar yıkanarak doğranır.
- Üzerine kaynar su dökülerek bir-iki dakika bekletilir.
- Sonra süzülerek suyu sıkılır.
- Tavaya yağ konularak doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
- İnce doğranan kırmızı biberler ve ıspanak eklenir.
- Üzerine karabiber ve kırmızı biberi eklenir.
- Bir iki çevirdikten sonra ocak kapatılıp labne peyniri eklenir.
- İç harç biraz ılındıktan sonra kaşar rendesi eklenir.
- Tavuk göğsü bıçak yardımıyla açılır.
- Aletle veya çay bardağı altıyla hafif dövülerek açılır.
- Üzerine tuz ve karabiber serpilir.
- İç harcı dörde bölerek bir parçası ortasına konulur.
- Dört tarafını itinayla kapatarak gereken uçlarını kürdan yardımıyla paket yapılır.
- Bu şekilde hepsi yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
Yarın ki menümüz belli oldu... :) Semra... Ellerinize saglık :)
YanıtlaSilBenim gayretim de o zaten her güne bir tarif. Bol alternatif tarifle hanımların işlerini kolaylaştırmak.
YanıtlaSilBeylerinde işini kolaylaştırdığınız kesin.
YanıtlaSilSayenizde güzel sürprizler yapabiliyorum :)
Teşekkürler...Ne güzel sürpriz yapabilmek,sevindim...
Sil