Malzemeler
1 litre süt
200 gr tereyağı
200 ml lık 1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
2-3 parça damla sakızı eğer kullanmak istemezseniz onun yerine 1 vanilya kullanılır.
3 tane muz
1 paket yulaflı bisküi eti burçak kullanıyorum.
Çikolatası için
1 parça bitter çikolata,yarım kaşık tereyağı tavada eritilip yarım çay bardağı süt eklenip iyice karıştırılır.
Yapılışı
Un yağ ve şeker tencereye konup karıştırılır.Malzeme iyice eriyince pembeleşmeden çırpılarak sütü eklenir.Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp ılıması beklenir.Daha sonra mikserle on dakika kadar çırpılır.Diğer yandan bisküi incecik ezilerek büyük bir fırın tepsisine yayılır.Muhallebi yavaş yavaş
bisküinin üzerine dökülür.Bu şekilde birkaç saat buzdolabında bekler.Tepsideki muhallebiyi kare kere kesip aralarına yarıdan ikiye keserek altı parça yaptığımız muzdan bir parça koyup sararız.Eğer açık kalan tarafı olursa tepside kalan bisküi kırıntısından elimizle serpip kapatabiliriz.Bir kaba dizip üzerine erittiğimiz çikolatadan sıcakken akıtırız..Biraz daha buzdolabında bekletilip servis yapılır...Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder