11 Mart 2011 Cuma

Süpriz Tavuk Sarma

       Özellikle davet yemeklerinde en güzel en şık eskilerin ağzıyla yüz ağartacak yemek yapmak isteriz.Tavuk sarmasıda bu yemeklerden bir tanesi olduğundan şüpheniz olmasın.Tavukla yapıldığı kadar hindiylede olabiliyor.Bunun için incecik biftek şekline getirilmiş tavuk etine ihtiyacımız olacaktır.Bizim yaşadığımız yerlerde öyle lüks her istediğin yapılan kasaplar yok...Bu hiç önemli değil...Keskin bir bıçak varsa birde altı tırtıklı çay bardağı vesselam...Tavuk göğsü bıçak yardımıyla itınayla açılırarak biftek haline getirilir.İyice açtığımız tavuğu bardak yardımıyla koparmadan döveriz...Bu kadar... Belki ilk yaptığınızda biraz zorlansanızda ikincide mutlaka daha iyi olacaktır...Bazanda tavuk sarmamızı önceden hazırlayıp buzluğa koyabiliriz.Gerektiğinde buzunu çözdürüp kızartırız...

Malzemeler
2 tane tavuk göğsü yada 4 tane hazır şekilde tavuk biftek.
8-10 tane orta boy mantar
2 diş sarmsak
1 yeşil biber
1kırmızı biber közlenmişte olur.
mısır,bezelye,havuç bu malzemelerden hepsi yada arzu ettiklerin konulur.
tuz,karabiber,kırmızı biber,
100 gr kadar kaşar rendesi
2 yumurta
galeta unu yada hazır pane harcıda olur..
Yapılışı
Bir tavaya biraz yağ koyarız ister tereyağı ister sıvı...Sarmsaklar ezilip konulur...Sırayla malzemeler eklenerek  hafif kızartılır.
Havuç,bezelye mısırdan istediğin malzeme konulur.Yada hepsi birliktede olabilir...Malzemeler çok az bi şekilde pişer....En sonunda doğranmış mantar eklenir.Bu arada sürekli karıştırarak tavanın ağzı kapatılmaz.Sonra tavuklar tek tek yayılıp eğer biftek hazır değilse bir göğüsten iki tane biftek elde edilir...Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir.Daha sonra rende kaşarlar serpilir.Kaşar malzemeyi dökülmeyip tutmaya yarar..Hazırladığımız harçtan bir iki kaşık konularak yayılır.Kenarları hafif içe kıvırarak sıkıca rulo sarılır.Bir tabağa un birine çırpılmış yumurta birinede galeta unu konulur.Rulolar önce un sonra yumurta sonrada galetaya defalarca çevirerek bulanır.Bir tabağa alıp 1 saat kadar dolapta bekletilirse kendine gelir.Böylelikle daha rahat kızaracaktır.Eğer sararken zorlanırsak kürdanla tutturup kızardıktan sonra servisten önce bu kürdanları alınır...Bol kızgın yağda uzun süre nar gibi olana kadar kızartılıp peçete havluya alınır.Eğer kızartma yapmayayım diyorsak o zamanda çaresi var...Una bulama aşamasına kadar yapılıp un yumurta yerine milföy hamuruna sarılır.Sonrada üzerine yumurta sarısı sürüp fırına sürülür.Tabi kızartma daha lezzetli olacağını hatırlatayım..Sıcakken dilim dilim kesip pilav yada püreyle servis yapılır...afiyetler olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder