MALZEMELER ( 6 tane pasta için)
- 11 yaprak milföy hamuru
- 250 gr süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 125 gr tereyağı
- 1 küçük kutu yoğunlaştırılmış şekerli süt (350 gr lık)
- Üzeri için 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
- 2 yaprak milföy hamuru kenara ayrılır.
- Diğerleri uzunlamasına ikiye kesilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine kabarmaması için sıkça çatal batırılır.
- Hamurların üzerine tekrar yağlı kağıt serilir.
- Üzerine tekrar ağırlık olması için bir tepsi konulur.(ben cam tepsi kullandım)
- Önceden ısınmış 250 derecelik fırına konulur.
- Kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
- Fırından çıktığında hala kıyıdan köşeden kabaran milföy varsa sıcakken bir bez koyup bastırılır.
- Kenara ayrılan 2 milföy hamurunu 4 parçaya keserek küçültülür.
- Fırça yardımıyla üzerilerine su sürülür.
- 1-2 yemek kaşığı toz şeker serpilir.
- Fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
- Fırından çıkıp soğuyunca elde ezilerek hamur kırıkları elde edilir.( bunlar üzerine serpilecek)
- Krema için süt,nişasta,un ve yumurta sarısı çırpılarak pişirilir.
- Ocaktan alınca içine vanilya atılır.
- Ara sıra karıştırarak üzeri kaymak tutmadan soğutulur.
- Yoğunlaştırılmış sütün ağzı açılarak oda sıcaklığındaki 125 gr tereyağı eklenerek (aslında bu krema için 250 gr kullanıyorlar) derin cam bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Soğumuş olan kremayla buluşturup tekrar çırpılır.
- Buzdolabında yarım saat kadar soğuttuktan sonra kullanmak için çıkarılır.
- Bir parça kızarmış milföyün üzerine bolca krema sürülür.
- Aynı şekilde ikinci hamurun üzerine de krema sürülerek ilk katın üzerine yavaşça konulur.
- Üçüncü kat hamurun üzerine de krema sürdükten sonra 3 kat milföy 3 kat krema olacak şekilde dizilir.
- Kırık halinde olan kızarmış çıtır hamurlardan üzerine bolca serpilir.
- Çay süzeği yardımıyla pudra şekeri serperek üzerine pasta kapağını kapatıp 2-3 saat beklettikten sonra servis yapılabilir.( hafif yumuşaması için kapak kapatmayı tavsiye ediyorum)
bu pastayı çok beğeniyorum...
YanıtlaSilama hala deneyemedim :((
canım ellerine sağlık.....
Teşekkürler...Aslında bu pastanın yapımı çok zahmetli ve zor ama benimki ancak napolyonumsu oldu da diyebiliriz ;) Selamlar...
Silayaaaaay sefamız olsun hülyacım.
YanıtlaSilbuda güzel alttaki salata renkliyi biliyorum portakallıyı diyom bayıldım.
kuzum hadi yiyelim lezzetlin çayla geldi:)
Buyur canım hoşgeldin.İnsan bazen bişeyler yapası gelir ya bende dün o kadar işimin arasında bunları yapasım vardı;) bazen geliyorlar ;)ilham perileri...
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis olmuşlar
YanıtlaSilTeşekkürler melisa...O süper kurabiyelerinden varmı daha ;) atomlar...
SilSüper gözüküyor. Tabi beni katmer katmer aşıyor. Sadece fotograflarına baktım ve yalanmakla yetindim. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBeğeninize sevindim,teşekkürler İlhan bey ama bence kendinize haksızlık etmeyin.Gayet güzel şeyler paylaşıyorsunuz.Biraz da pasta börek deneseniz eminim neler olur neler ;)
Silgörüntü muhteşem minim tadı da öyledir eline sağlık canım..
YanıtlaSilteşekkürler canım.İnkar edemiycem tadı muhteşem olmuştu ;)
Silhulya rihtim siZmisiniz?
YanıtlaSilEveeet benim ;)
SilYine harika bir tarifl.emeğinize sağlık. bu arada kaç günlerdir sizi düşünüyorum. Uzun zamandır yoksunuz, merak ettim. Umarım herşey yolundadır . Sevgiler ...
YanıtlaSilTeşekkürler pembe kalpler.Biliyorum bu günlerde blogu biraz ihmal ettim.Şimdi hemencik yeni bir tarif paylaşmak üzereyim canım...Selamlar...
Silaaaaa gerçekten çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilTeşekkürler...
SilYengeme pasta sözüm vardi az önce benden bu pastayi yapmamı istedi sizin tarifinize gore yapacağım insallah beceririm ve begenirler bu arada yengem rus biraz zor olacak begenmesi ama deneyeceğim simdiden Teşekkürler bu arada cok mükemmel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilCevap vermede gecikmiş olsam da yorum için çok teşekkürler...Sonucu bizimle paylaşırsanız memnun olurum.Umarım yenge beğenmiştir...
Sil