MALZEMELER
- 1 büyük boy veya iki küçük kereviz
- 2-3 diş sarımsak
- 3 kaşık süzme yoğurt
- 1-2 kaşık mayonez
- 1 kase dolusu suyu olmayan normal yoğurt
- 1 kase hafif iri dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı dolusu portakal kabuğu rendesi
- Servis yapmak için portakal dilimleri
- Üzerini süslemek için ceviz ve nane yaprakları
YAPILIŞI
- Yoğurtlar,mayonez,tuz,ince dövülmüş sarımsak iyice karıştırıp pürüzsüz hale getirilir.
- Ayrı bir yerde kerevizin kabukları soyulduktan sonra iri rendeden rendelenir.
- Ara sıra az az rendelenenleri alıp yoğurdun içine karıştırılıp tekrar rendelenir.( hepsinin rendesi beklenirse kararabiliyor)
- Portakal rendesi ve ceviz eklenerek tekrar karıştırılır.
- Yoğurt kıvamı arzuya göre ayarlanır.
- Portakal dilimlerinin üzerine düzgünce koyarak üzerilerine ceviz ve nane yapraklarıyla servis yapılır.
- Afiyet olsun...
eline sağlık canım çok severim kereviz salatasını bu şekilde de çok şık oluyor..
YanıtlaSilTeşekkürler canım beğenmene sevindim...
Siloff elinize sağlık. sunum da çok şık olmuş.
YanıtlaSilÇook teşekkür ederim ...selam ve sevgiler...
Sil