MALZEMELER (8 adet pasta için)
- 12 yaprak milföy
- Yarım litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası(dolu ama çok tepeli olmasın)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un (dolu ama çok tepeli olmasın)
- 2 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 125 gr tereyağı
- Yarım kilo ayıklanmış frambuaz ( çilek veya böğürtlen)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Hazır meyveli sos (arzuya göre)
YAPILIŞI
- Pastanın yapımına ilk kremayla başlanır.
- Tencereye yumurta sarısı konulup çırpma teliyle çırpılır.
- Üzerine nişasta,un,şeker ve soğuk süt konularak karıştırarak kaynatılır.
- Muhallebi kıvamından biraz koyu kıvama gelince ocaktan alınarak içine vanilya eklenir.
- Çırpma kabına dökülerek ılıyınca içine tereyağı atılır.
- Mikser yardımıyla on dakika kadar çırpılır.
- Buzdolabına konularak soğutulur.(1-2 saat kadar)
- Milföy hamurları dolaptan çıktıktan sonra on dakika kadar dışarıda bekletilir.
- Uzunlamasına ikiye kesilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yan yana dizilir.
- Çatalı bir kaç yerine batırarak fazla kabarması engellenmiş olur.
- Tepsiye konulan milföylerin üzerine tekrar yağlı kağıt konularak üzerine alttaki tepsiden bir boy küçük tepsi konulur.(yani iki tepsi arasında pişecek)
- Önceden ısınmış 220-230 derecelik fırında kızarana kadar pişecek.
- Fırından çıkan hamurlarda kabaran köşeler kalmışsa sıcakken bez yardımıyla basıp kabaran yeri indirilir.
- Açıkta iyice soğuması için bekletilir.
- Buzdolabında katı kıvama gelen kremayı mikserle tekrar pürüzsüz olması için çırpılır.
- Bir kat milföy alınır.
- Sıkma torbasıyla krema ara ara sıkılır.
- Aralarına meyveleri dizilir.
- İkinci kat konularak tekrar aynı işlem yapılır.
- Süzek yardımıyla üzerilerine pudra şekeri serpilir.
- Tekrar en son katı olacak şekilde süslenir.
- Bu şekilde malzeme bitene kadar pastalar hazırlanır.
- Buzdolabında bir-iki saat dinlendirilir.(daha çok beklerse milföy aşırı yumuşayarak özelliliğini kaybeder)
- Servis yaparken üzerine meyveli sos gezdirerek sunulur.
- Nasıl tablo gibi değil mi ? ;)
- Afiyet olsun...
Hülyacı bayılırım milföy pastasına..En sık yaptığım pastadır..Uzun yaptımmı bende senin usul iki tepsi arasında pişiriyorum,bazende dörde bölüp aralarını iyice kabartarak pişiriyorum..ellerine sağlık..Yine aklıma düşürdün bu muhteşem lezzeti...
YanıtlaSilEvet öylesi de bir ayrı güzel oluyor.Bazen diyorum şu milföycüler bana ödül filan verirler galiba ;) Bu kadar şeyden sonra ;) Yorum için çok teşekkürler,selam ve sevgilerimle...
Silelinize sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler sema.
Silayy görüntü şahane ye beni diyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler uğurböceğim.sevgiler...
SilBayramın mubarek olsun, bir zamanlar komşun olan Rukiye
YanıtlaSilVaaay rukiyem ne guzel seni burada gormek 15 yil sonra sagol canim sizlerinde bayraminiz kutlu olsun...cok opuyorum...
Silİyi bayramlar :)
YanıtlaSilTesekkurler sizlerinde bayraminiz kutlu olsun.selam ve sevgiler...
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine saglık.senı takıbe alıyorum..bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilHoşgeldiniz sefalar getirdiniz.Ziyarete gelirim inşaallah.
Sil