4 Ekim 2013 Cuma

Frambuazlı Milföy Pasta

            Bu günkü pastamız arzuya göre yanında top dondurma veya başka meyvelerle de hazırlanabilecek şıklıkta bir tarif...Özellikle milföylerin iki tepsi arasında sıkıştırılarak kabarmadan çıtır bir şekilde pişmesi pastaya ayrı bir güzellik katmaktadır.(maallesef bu aşamanın fotoğrafları anlamsız bir şekilde kayboldu ;) Bir daha ki sefere yapınca eklerim inşaallah ;)...Ben servis yaparken üzerine hazır meyveli sos kullandım sizler kendi zevkinize göre sunabilirsiniz...



MALZEMELER (8 adet pasta için)



  1. 12 yaprak milföy
  2. Yarım litre süt
  3. 2 yemek kaşığı mısır nişastası(dolu ama çok tepeli olmasın)
  4. 4 yemek kaşığı şeker
  5. 2 yemek kaşığı un (dolu ama çok tepeli olmasın)
  6. 2 paket vanilya
  7. 1 yumurta sarısı
  8. 125 gr tereyağı
  9. Yarım kilo  ayıklanmış frambuaz ( çilek  veya böğürtlen)
  10. 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  11. Hazır meyveli sos (arzuya göre)
YAPILIŞI

  • Pastanın yapımına ilk kremayla başlanır.
  • Tencereye yumurta sarısı konulup çırpma teliyle çırpılır.
  • Üzerine nişasta,un,şeker ve soğuk süt konularak karıştırarak kaynatılır.
  • Muhallebi kıvamından biraz koyu kıvama gelince ocaktan alınarak içine vanilya eklenir.
  • Çırpma kabına dökülerek ılıyınca içine tereyağı atılır.
  • Mikser yardımıyla on dakika kadar çırpılır.
  • Buzdolabına konularak soğutulur.(1-2 saat kadar)
  • Milföy hamurları dolaptan çıktıktan sonra on dakika kadar dışarıda bekletilir.
  • Uzunlamasına ikiye kesilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yan yana dizilir.
  • Çatalı bir kaç yerine batırarak fazla kabarması engellenmiş olur.
  • Tepsiye konulan milföylerin üzerine tekrar yağlı kağıt konularak üzerine alttaki tepsiden bir boy küçük tepsi konulur.(yani iki tepsi arasında pişecek)
  • Önceden ısınmış 220-230 derecelik fırında kızarana kadar pişecek.
  • Fırından çıkan hamurlarda kabaran köşeler kalmışsa sıcakken bez yardımıyla basıp kabaran yeri indirilir.
  • Açıkta iyice soğuması için bekletilir.
  • Buzdolabında katı kıvama gelen kremayı mikserle tekrar pürüzsüz olması için çırpılır.
  • Bir kat milföy alınır.
  • Sıkma torbasıyla krema ara ara sıkılır.
  • Aralarına meyveleri dizilir.
  • İkinci kat konularak tekrar aynı işlem yapılır.
  • Süzek yardımıyla üzerilerine pudra şekeri serpilir.
  • Tekrar en son katı olacak şekilde süslenir.
  • Bu şekilde malzeme bitene kadar pastalar hazırlanır.
  • Buzdolabında bir-iki saat dinlendirilir.(daha çok beklerse milföy aşırı yumuşayarak özelliliğini kaybeder)
  • Servis yaparken üzerine meyveli sos gezdirerek sunulur.
  • Nasıl tablo gibi değil mi ?  ;)
  • Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. Hülyacı bayılırım milföy pastasına..En sık yaptığım pastadır..Uzun yaptımmı bende senin usul iki tepsi arasında pişiriyorum,bazende dörde bölüp aralarını iyice kabartarak pişiriyorum..ellerine sağlık..Yine aklıma düşürdün bu muhteşem lezzeti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öylesi de bir ayrı güzel oluyor.Bazen diyorum şu milföycüler bana ödül filan verirler galiba ;) Bu kadar şeyden sonra ;) Yorum için çok teşekkürler,selam ve sevgilerimle...

      Sil
  2. elinize sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ayy görüntü şahane ye beni diyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler uğurböceğim.sevgiler...

      Sil
  4. Bayramın mubarek olsun, bir zamanlar komşun olan Rukiye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaaay rukiyem ne guzel seni burada gormek 15 yil sonra sagol canim sizlerinde bayraminiz kutlu olsun...cok opuyorum...

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Tesekkurler sizlerinde bayraminiz kutlu olsun.selam ve sevgiler...

      Sil
  6. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine saglık.senı takıbe alıyorum..bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.Ziyarete gelirim inşaallah.

      Sil