20 Ekim 2013 Pazar

Tuzlu Çubuk Kurabiye

      Kapalı bir kutuda bir ay bile dursa ilk günkü gevreklikde kalabilen tuzlu kurabiyeler...Yapımı biraz oyalasa da  evde her zaman hazır ikramlıklar olması açısından çok rahat oluyor.Yalnız küçük bir uyarıda bulunayım özellikle bayramda-seyranda çol-çocuğun bol olduğu günlerde yapma gafletinde bulunursanız ne mi olur ? Evin dört köşesi çubuk kırıntısı olur ;) Haydi yapımına geçelim...




MALZEMELER  (12 cm lik 120 tane çubuk çıktı )


  1. 2 yumurta (sarıları üzerine sürülecek)
  2. 1 su bardağı zeytinyağı
  3. 4 buçuk su bardağı un (200 ml lik küçük tipli su bardağı)
  4. 250 gr tereyağı
  5. 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  6. 3 yemek kaşığı şeker
  7. 1 yemek kaşığı tuz
  8. 1 paket kabartma tozu
  9. Üzeri için susam ve çörekotu
YAPILIŞI


  • Unun ortası havuz gibi açılarak malzemeler eklenir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı konulur.
  • Yumurtaların akı içine sarısı üzeri için ayrılır.
  • Yavaş yavaş hamur yoğrulup ele yapışmayan yumuşaklıkta olunca ağzını streçle kapatarak buzdolabında 1 saat kadar bekletilir.
  • Dolaptan çıkarılan hamur yuvarlanarak hepsi aynı uzunlukta çubuklar yapılır.( ilk yapılanı yanına koyarak hepsini o ölçüde kesilir.)
  • Eğer çubuklar kalın yuvarlanırsa pişerken de biraz kabaracağı için kalın olur.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Yumurta sarılarının üzerine bir kaç damla sıvı yağ konulduktan sonra çırpıp çubukların üzerine sürülür.
  • Susam ve çörek otu karışımından üzerilerine serpilir.(serptikten sonra el ile yavaşça bastıarrak susamları yapıştırılır ki pişince dökülmesin)
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyunca yavaşça alarak kapalı bir kutuya veya üzeri streçle kapanmış cam kaba da konulur.
  • Çubuklar çok gevrek olduğu için kırılgan ve hassastır davranışlarınızı ona göre ayarlayın yani ;)
  • Yanına çayla gelen giden misafirlerinize bugün yapmış gibi sunarak servis yapabilirsiniz ;)))
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık.bugun sayfanı zıyaret ettım...nefıs seyler var.hangısıne yorum bırakayım derken el açması borekde dıgerlerı gıbı süper ....canım senı ekledim..takıpcınım...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Pınar... iyi ki Hülyalı lezzet mutfağına geldin...Böylesine güzel görüşler için teşekkürler...Selam ve sevgiler...

      Sil
  2. hülya hanım tarifinizi denedim. Çok güzel oldular. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. tarifinizi denedim. çok güzel oldular. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de ellerinize sağlık.Kolay gelsin :)

      Sil