MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük tip bardak)
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml lik bardakla)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 buçuk su bardağı un
SÜSLEMEK İÇİN
- 1 kase iri kıyılmış fındık
- 80 gr sütlü veya bitter çikolata
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Un ve kabartma tozu haricinde bütün malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Kabartma tozu ve un yavaşça kontrollü bir şekilde eklenerek yoğrulur.
- Yoğurma kabının ağzı streçle kapatılarak 15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan parçalar koparak serçe parmağı kalınlığında ince uzun çubuklar yapılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.(fırına göre değişiklik gösterebilir)
- Fırından çıkan kurabiyeler daha yumuşak olsa da beş dakika sonra kendine gelip sertleşeceklerdir.
- Çikolata benmari usulü eritilerek soğuyan kurabiyelerin iki ucu da batırılır.(yavaşça çünkü kırılabiliyor)
- Yine yağlı kağıt serili tepsiye dizdikten sonra üzerilerine fındık kırıkları serpilir.
woaw harika bir sunum :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım.
YanıtlaSil