MALZEMELER (30-35 tane)
- 150 gr toz şeker (yarım su bardağı)
- 170 gr badem unu (1 buçuk su bardağı)
- 250 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu(çok dolu olmasın)
- 1 vanilya
- 3 buçuk su bardağı un
- Üzeri için pudra şekeri ve ahududu (frambuaz)marmelatı
- Bisküvi kalıpları
- (Bakü'de yaşayanlar bu kalıpları Bazarstor'dan alabilirler.)
YAPILIŞI
- Bademleriniz kavrulmamış ve kabuklu ise merak etmeyin.Sıcak su dolu kasede bademleri beş dakika beklettikten sonra soyulur.(çok kolay oluyor)
- Kuruduktan sonra robotta un haline gelene kadar çekilir.
- Tavaya konularak tahta kaşıkla karıştırarak hafif renk alana kadar kavrulur.
- Bir başka tabağa alarak soğutulur.
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Cam çukur bir tabakta tereyağı ve şeker mikserle çırpılır.
- Yumurta eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır.
- Kalan bütün malzemeler eklenerek yoğrulur.
- Pürüzsüz ele yapışmayan hamur elde ettikten sonra ağzını streçle kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
- Dolaptan çıkan hamura şekil vermeden önce on dakika dışarıda bekletilir.
- Merdaneyle yaklaşık 3 mm açılır.(iki yağlı kağıt arsında açılırsa kurabiyeler daha pürüzsüz olacaktır)
- Yuvarlak bisküvi kalıbıyla kesilir.
- Daha küçük bir kalıpla ortaları kesilir.
- Arzuya göre kalp şeklinde küçük olan kalıp kullanılabilir.(ben dört yapraklı çiçek kalıbı kullandım)
- Daha sonra kalıplardan çıkan küçük kısımlarda pişirilebilir.
- Fırın önceden 170 derecede ısıtılır.
- Kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek hafif renk alan kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Bir kenara soğumaya bırakılır.
- Ortası delik olan kurabiyelere bolca pudra şekeri elenir.
- Ortasından çıkan minik kurabiyelere de pudra şekeri serpilir.
- Yuvarlak olanlara ahududu reçelinden sürülür.
- İkinci katı yavaşça konulduktan sonra üzerilerine yavaşça biraz daha reçel konulur.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ CANIM COK GUZEL OLMUS..GORUNUMUDE COK GUZEL OLMUS..ELLERINE SAGLIK...CANIM BU KURABIYEYI MISAFIRIM GELDIGI ZAMAN YAPCAM..SAYFANA GIRIP TARIFINI ALICAM...SEVGILERIMI BIRAKIYORUM...
YanıtlaSilTeşekkürler Pınar.Şimdiden kolay gelsin umarım beğenirsiniz...
SilHÜLYAM ELLERİNE SAĞLIK:)YEMİŞTİM ARKADAŞIM GÜNÜNE YAPMIŞTI...KAHVENİN YANINDA İSTERİM AMA:))SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilTeşekkürler...O zaman o müthiş tadı tadanlardansın :) sevgilerimle...
Silablacim robot nedir? yeni badem ununu yapacaq bilmedim.esl un kmi olur yoxsa nece
YanıtlaSilSevdacım robot elektrikle çalışan mutfakta soğan gibi sebzeleri doğrayıp xırdalayan küçük mutfak aletidir.Kabuksuz bademi içina atarak un gibi çekilir.Eğer hazır bademin un gibi halini bulursan oda olur.selamlar...
YanıtlaSilablacim, yeni tamam un kimi olmur duzdu?yeni cox xirda olur he?men bu kurabiyeleri gorenden yapmaq istemisem.gorsel olaraq o qeder beyenmisem ki... dadini da cox merak edirem.hetta bazarstora gedib kaliblari da almisam.amma badem ununu yapa bilmedim.belke de menim elediyim ele badem unudu.sadece tamam un kimi olacagini dusunmusdum...insallh yaxsi alinar...cox cox tesekkur edirem :)
YanıtlaSilSevdacım tamam olmuş işte evdeki imkanlarda ancak o kadar olur :) Hiç merak etme bu şekliyle olacaktır.Şimdiden kolay gelsin...sevgiler...hımm yapandada şeklini bizimle paylaşırsın zahmet olmazsa.
Silsalam ablacim.men eledim cox da gozel oldu.dadini da beyendik.cox cox tesekkur edirem size.sizin blog menim yemek kitabcam olub :) yeni cox isime yarayir.buna gore de ayricadan tesekkur edirem.resmini de paylasa bilirsem gondererem insllh.
YanıtlaSilAleykümselam canım.Yapıp beğenmiş olmanıza çok sevindim.Benim bu blogu açmamdaki gayem de zaten bildiklerimi sizler gibi genç ve meraklı hanımlarla (veya beylerle ) paylaşmaktı.Amacım yerine ulaşması beni sevindiriyor.Sizden gelen denenmiş resimleride bir kategoride burdan paylaşmak istiyorum.Selam ve sevgilerimle...
Sil