MALZEMELER
- 450 gr lik bir büyük paket kakaolu pötibör bisküvi (içinde üç sıra olan büyük paketten)
- 2 poşet krem sade krem şanti (1 buçuk su bardağı süt)
- 2 tane muz
- 1 kase soğuk süt (bisküvileri batırmak için)
- Süslemek için kiraz şekerleme ve Antep fıstığı
ÇİKOLATASI İÇİN
- 80 er gr lık iki paket bitter çikolata (160 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 100 gr krema (200 gr lık 1 paketin yarısı)
YAPILIŞI
- Krem şanti soğuk sütle çırpılarak dolaba konulur.
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- İçine tereyağı,krema ve süt eklenerek karıştırılır.(pürüzsüz olana kadar)
- Masanın üzerine yan yana iki sıra folyo serilir.
- Onun üzerine iki sıra streç yayılır.
- Bisküvileri üç sıra olacak şekilde her sırada 6 şar (yada daha uzun olsun derseniz 7 taneyi ) tane bisküviyi soğuk süte batırarak dizilir.
- Çikolatanın üçte biri üzerine yayılarak her yerine sürülür.
- İkinci kat olarak yine bisküviler süte batırılarak çikolatanın üzerine dizilir.
- Krem şantinin üçte biri yayılarak her yerine sürülür.
- 3 sıra biskiviler süte batırılarak dizilir.
- Kalan çikolatanın yarısı sürülür.
- 4 sıra bisküviler süte batırılarak dizilir.
- Kalan krem şatinin yarısı yayılır.
- Üzerine kabuğu soyularak uç kısımları kesilen muzlar yan yana dizilir.
- Geriye krem şantinin üçte biriyle (üzerini kapatmak için )çikolatanın üçte biri kalır.(üzerini süslemek için)
- Alttan streçi yavaşça kaldırarak muzun üzerine piramit olacak şekilde kapatılır.
- Diğer tarafı da aynı şekilde kapatarak streçle birlikte üçgen şekli verilir.
- Streçle kapattıktan sonra folyoyuda düzleyerek kapatıp elde yavaşca bastırıp piramit şekli oluşturulur.
- Bir tepsiye alarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.(tepsiye çok dikkatli alınır)
- Buzdolabından çıkan pasta dikkatlice uzun servis tabağına konularak kalan şantiyle üzeri kapatılır.
- Kalan çikolatayı 2-3 dakika benmari usulü tekrar ılıtarak akışkan hale getirdikten sonra (sıcak olmasın)üzerine akıtarak süslenir.(ben kürdanla hafifçe akmasına yardım ettim ;)
- Tekrar dolaba koyarak 2-3 saat dinlendirilir.
- Dilimleyerek servis yapılır.
- Pek de zor olmayan pastamız hazıırr...
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder