MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 12 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 yumurta sarısı
- 4 su bardağı un (küçük tipli 200 ml lik bardak)(ihtiyaç halinde 1-2 kaşık eklenebilir)
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
ÜZERİNE
- 1 yumurta akı
- 5-6 yemek kaşığı esmer şeker(yoksa normal şeker de olabilir)
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Tereyağı,tahin,yumurta sarısı ve şeker mikserle 2-3 dakika çırpılır.
- Kalan malzemeler eklenerek yoğrulur.
- Ağzını streçle kapatarak buzdolabında on dakika dinlendirilir.
- Merdaneyle yaklaşık 10-12 mm kalınlığında açılır.
- Bıçak yardımıyla küp şeker iriliğinde karelere kesilir.
- Üzerine çırpılmış yumurta beyazı sürülerek şeker serpilir.
- Fırın 180 derecede ısıtılır.
- Tepsiye yağlı kağıt serilir.
- Bıçak yardımıyla tepsiye aralıklı bir şekilde dizilir.
- Soğuyunca kapalı bir kutuda tazeliği muhafaza edilir.
- Afiyet olsun...
----------Oooo-----
YanıtlaSil-----------(----)------
------------\---(------
-------------\_)------
----oooO----------
----(----)-----------
-----)---/-------
-----(_/--------
Sayfada gezindim :)
Sevgiler..
Teşekkürler :)
SilMımm nefis,ben daha önce pekmezsiz denemiştim..Nefis di,şimdi pekmezli denemek lazım bakalım...ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşen...belki birde bu şekliyle denersiniz :) selamlar...
Silbenimde tahinli ,pekmezli bir kurabiye tarifim var ama senin ki biraz daha farklı olmuş.tahin ve pekmez inanılmaz bir lezzet verir kurabiyelere,nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilEminim senin tarifinde çok güzeldir.Aynen dediğin gibi tahin ayrı bir lezzet veriyor.Yorum için teşekkürler Reyhancım...
Sil