MALZEMELER
- 200 gr kabuksuz Antep fıstığı (yaklaşık 2 su bardağı)
- 300 gr pudra şekeri (yaklaşık 3 su bardağı)
- 40 gr su (yaklaşık 3-4 yemek kaşığı)
(size dakik ölçü verebilmek için defalarca ölçtüm tarttım ;)
YAPILIŞI
- Fıstık eğer toz halinde değilse robotta çekilerek un haline getirilir.
- Bütün malzeme eklenerek hamur gibi yoğrulur.
- Suyu ve fıstığı yavaş yavaş eklerseniz yumuşak ve sert olması halinde eklenebilir.
- Hamur biraz ele yapışması normaldir.
- İçinde fıstığı yoğurduğumuz cam kabın ağzını streçle kapatarak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir.
- Hamur beş parçaya ayrılarak streçin üzerine yavaşça yuvarlanıp rulo yapılır.
- Tepsiye dizülerek üzeri streçle kapatılıp en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Buz dolabından çıkarılan fıstık ezmeleri yavaşça bıçakla kesilerek kapalı bir kaba dizilir.(katların aralarına streç koyarak)
Oy oy oy diyorum ;)..
YanıtlaSilSecencim hazir olan her seyi evde deneyesim var :) :) :)
Sil