MALZEMELER (15 TANE İÇİN)
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 poşet sade krem şanti(kutunun içindeki iki poşetten biri toz halinde kullanılacak)
- 150 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt (iri tipli çay bardağı)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartmatozu(hem maya hem kabartmatozu dokusunu güzelleştiriyor)
- 4 su bardağı un(yavaş koyup gerekirse ekleyip azaltılabilinir)
İÇ HARCI İÇİN
- 1 kase köy peyniri
- 2-3 yemek kaşığı rende kaşar(peynir daha güzel birbirine yapışıyor)
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- Vaya arzu edilen iç kullanılabilir.
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında bütün malzemeler eklenerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri örtülerek 45-50 dakika mayalandırılır.
- Hamuru alıp onbeş bezeye ayrılır.
- Her beze merdane yardımıyla (fazla örselemeden)açılır.
- Bıçak veya ruletle resimde görüldüğü gibi kesikler yapılır.
- İç harç konularak sarılır.
- Sarılıp hafif ay şekline getirilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Eline sağlık tatlım krem şanti her seye yakışıyor
YanıtlaSilEvet aynen ya deneyerek öğreniyor insan. :) tesekkurler...
Sil