MALZEMELER (12 kalıp için)
- 1 litre süt
- 6 yumurta (oda sıcaklığında olması çok önemli)
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
KARAMEL İÇİN
- 7 yemek kaşığı dolusu şeker
- 7 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
- Şeker ve su küçük bir tencereye konularak harlı ateşteki ocağa alınır.
- Hiç kaşık sürmeden ara sıra tencereyi sallayarak karamel rengini alana kadar kaynatılır.
- Bu aşama çok önemlidir.Ocaktan aldıktan sonrada hafif kararma devam edeceğini hesap ederek alınmalı.
- Çok az tutulursa da karamel tadı çıkmaz.
- Karamel sıcakken kalıplara bekletmeden paylaştırılır.(yemek kaşığıyla)
- Yumurtalar ve şeker geniş çukur bir kapta bir tutam tuz atılarak mikserle köpürtülür.(tuzu çok az kullanın)
- İçine süt ve vanilya eklenerek 3-4 dakika daha çırpılır.
- Kabın üzeri köpükle üç katına çıkarsa şaşırmayın.
- Sonra delikli bir kepçe yardımıyla üzerindeki köpükler alınır.
- Bu köpükler atılır çünkü bize alt tarafı lazım.Köpük kıvamını bozacaktır.
- Kepçe yardımıyla kalıplar ağzına kadar doldurulur.
- Fırın tepsisinin yarısına kadar sıcak su konularak kalıplar suyun içine konulur.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınan tatlılar oda sıcaklığına getirilir.
- Akşamdan buzdolabına konularak bir gece bekletilir.
Not,içindeki yumurta miktarı sizi yanıltmasın.Tatlıda asla yumurta kokusu olmuyor.
Hoşgeldiniz Hülya hanım yine çok güzel bir tarifle gelmişsiniz,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
Hoșbulduum Mehtap hanımcım.Çok teșekkürler ...sevgiler...
SilELLERİNİZE SAĞLIK İŞTAH ACICI GÖRÜNTÜ MÜKEMMEL...BENDE ÖDÜLÜNÜZ VAR SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.Ödül ? Anlamadim.Yine de tesekkurler :) sevgiler...
Sil