MALZEMELER
- 1 paket barilla lazanya (haşlanmadan yapılan)
- Bolonez sos
- Beşemal sos
- Rende permesan
- Rende kaşar
BOLONEZ SOS İÇİN
- 500 gr kıyma
- 2-3 tane orta boy soğan
- 1 küçük havuç
- 1-2 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça (arzuya göre)
- Tuz,karabiber
- 2-3 kaşık tereyağı ve zeytinyağı karışımı
BEŞAMEL SOS
- 500 ml.süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2-3 çentik muskat cevizi
- Tuz ,karabiber
YAPILIŞI
- Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Yağ ekleyerek sırayla soğan,küçük doğranmış havuç kavrulur.
- Arzuya göre salça eklenerek karıştırıp kabuğu soyulup küçük doğranmış domates eklenir.
- Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar kavrulur.
- Beşamel sos için un ve tereyağı hafif kavrulduktan sonra soğuk sütü ekleyerek karıştırarak kaynatılır.
- Koyulaşınca içine muskat cevizi,tuz ve karabiber eklenir.
- Kare fırın kabının içine lazanyalar dizilir. (yan yana üç tane dizdim)
- Üzerini beşamel sosla kapatılır(incecik)
- Üzerine bolonez sos yayılır.
- Biraz permesan birazda kaşar serpilir.
- Tekrar aynı işlem tekrarlanır.
- Üçüncü kez de tekrarladıktan sonra en üste gelen lazanyadan sonra beşamel ve peynir rendeleri serpilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra kendine gelmesi için on dakika dinlendirilir.
- Afiyet olsun...
Bayılırım,uzun zamandır yapmıyorum,iyi fikir yarın iftara yapalım..ellerine sağlık hülyacım..
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Selamlar...
SilPek severim lazanyayı bu versiyonu da çok iyi görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet gerçekten güzel oluyor.Teşekkürler...
Sil