MALZEMELER
- Yarım kilo taze mantar
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 orta boy kırmızı biber(kapya yani salça biberi)
- 2 yemek kaşığı sıvı tereyağı karışımı (veya yalnız biri)
- 1 paket krema (200 gr)
- 1 kase ince rendelenmiş kaşar veya mozarella peyniri
- Tuz,karabiber ve kekik(veya kekik yerine fesleğen de olabilir)
YAPILIŞI
- Geniş bir tavaya soğan,sarımsak ve yağ konularak ara sıra karıştırılıp kavrulur.
- Mantar ince doğranıp ayrı bir tavada suyu çekene kadar kavrulur.
- İnce doğranmış kırmızı biber soğanın üzerine konularak kavurmaya devam edilir.
- Suyunu çeken mantarı tavadaki kavrulmuş soğanlı biberin üzerine konularak karıştırılır.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- 2-3 dakika bu şekilde kavurduktan sonra ocaktan alınır.
- Hafif sıcaklığı gittikten sonra içine krema konularak karışır.(aşırı sıcakken konulduğunda krema kesik görünür)
- Fırına dayanıklı bir kaba veya güveç-kiremite yayılır.
- Üzeri kaşarla kaplanır.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında kaşar eriyip kızarmaya başlayınca alınarak sıcak servis yapılır.
- Kesinlikle yemeğe başlamadan fırına koymayın.(yoksa soğuyup kaşarlar sertleşir)
- Arzuya göre servis yaparken üzerine fesleğen veya kekik serpilebilir.
- Afiyet olsun...
ımmm nefis görünüyor eline sağlık canım,hayırlı kandiller...
YanıtlaSilTeşekkürler canım...Sizlerinde kandili kutlu olsun...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
Teşekkürler canım...Sevgiler...
YanıtlaSil