MALZEMELER
- 2 tane yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 kase çekirdeksiz zeytin
- 1 kase dilimli mantar (ben konserve kullandım)
- 1 kase kabuğu alınmış küçük doğranmış domates
- 2 tane ince doğranmış yeşil biber
- 1 tane doğranmış kırmızı biber
- 1 kase küçük doğranmış kaşar
- 1 kase küçük doğranmış sucuk (veya sosis ne varsa)
YAPILIŞI
- Yumurta,sıvı yağ ve süt karıştırılarak harç hazırlanır.
- Yufka yayılarak arasına sıvı harç sürülür.
- İkiye katlanarak tekrar sıvı harç sürülür.
- Pizza malzemeleri içine serilir.
- Yağlanmış tepsiye kesik kısmı üste gelecek şekilde dizilir.
- İkinci yufkaya da aynı şekli uyguladıktan sonra kalan sıvı harç ruloların kenarlarına sürülür.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında kızarmaya başlayana kadar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Ayrıca arzuya göre kaşarı içine koymayarak pişmeye yakın ruloların üzerilerine birer tutam konulabilir.
- Afiyet olsun...
- Sofranız dostlarınızla dolu olsun...
Hülyacım nefis olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler canım.Sevgiler...
YanıtlaSil