1 Mayıs 2014 Perşembe

Muz Pudingli Kek

        Yapımı oldukça basit lezzetli bir keke ne dersiniz?



MALZEMELER


  1. 3 yumurta
  2. 1 çay bardağı şeker (küçük tip)
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 50 gr erimiş tereyağı
  5. 1 orta boy muz
  6. 1 kabartma tozu
  7. 1 vanilya
  8. Yarım çay bardağı süt
  9. 3 çay bardağı un
  10. 1 paket muzlu puding
ÜZERİ İÇİN

  1. 80 gr lık bir paket çikolata
  2. 100 gr krema (yarım paket yada 3 yemek kaşığı kadar)
  3. Süslemek için muz ve çilek(arzuya göre)
YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurta mikserle köpük olana kadar çırpılır.
  • Eritilmiş soğumuş tereyağı,puding( toz halinde),süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır.
  • Muz küçük doğranarak eklenir (isterseniz muz koymadan da olabiliyor)
  • Kalan malzemeler eklenerek karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.
  • Önceden ısınmış 150-160 derecede yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.(fırına göre değişebilir.)
  • Kek hamurunu fırına koyduktan sonra yaklaşık 45 dakika sonra bıçak batırarak kontrol edip pişirilir.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarılır.
  • Tavaya kremayı koyup ısıtılır.
  • İçine çikolata kırılarak karıştırılır.
  • Ocaktan alıp çikolata eriyince kekin üzerine dökülür.
  • Çikolatası donduktan sonra servis yaparken arzu edilen  şekilde meyvelerle süsleyerek dilimli servis yapılır.



  • Kesinlikle pişmanlık duymayacağınız mis kokulu kek hazır.
  • Arzuya göre muz puding yerine çilekli puding de kullanılabilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder