MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker (küçük tip)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr erimiş tereyağı
- 1 orta boy muz
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yarım çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 paket muzlu puding
ÜZERİ İÇİN
- 80 gr lık bir paket çikolata
- 100 gr krema (yarım paket yada 3 yemek kaşığı kadar)
- Süslemek için muz ve çilek(arzuya göre)
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurta mikserle köpük olana kadar çırpılır.
- Eritilmiş soğumuş tereyağı,puding( toz halinde),süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır.
- Muz küçük doğranarak eklenir (isterseniz muz koymadan da olabiliyor)
- Kalan malzemeler eklenerek karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısınmış 150-160 derecede yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.(fırına göre değişebilir.)
- Kek hamurunu fırına koyduktan sonra yaklaşık 45 dakika sonra bıçak batırarak kontrol edip pişirilir.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarılır.
- Tavaya kremayı koyup ısıtılır.
- İçine çikolata kırılarak karıştırılır.
- Ocaktan alıp çikolata eriyince kekin üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder