7 Mayıs 2014 Çarşamba

Porsiyonluk Cheesecake

      Yoğun istek var ne yapayım ;) ? Hemen paylaşmak gerekiyordu...Cheesecakeyi yani çizkeki yapmasını ve paylaşmayı çok severim.Hani bıçakla keserken peynirli bölümüne sosu hafif bulaşır ya o biraz canımı sıkıyordu.Bu cup şeklindeki cheesecakede bu sorun ortadan kalkıyor.Hemde görsellik tavan yapıyor.Hemde sunum kolaylaşıyor.Hazır çilek de varken insan ne yapacağına şaşıyor...



MALZEMELER (16-17 tane)


  1. 1 paket yulaflı bisküvi
  2. 70 gr tereyağı (bir paketin dörtte birine yakın)
  3. 3 yemek kaşığı robotta çekilmiş fındık (un gibi olmasın)
PEYNİR BÖLÜMÜ

  1. 2 yumurta
  2. 400 gr labne
  3. 100 gr krema (yarım paket)
  4. Limon kabuğu rendesi
  5. 1 çay bardağı şeker
ÜST BÖLÜM

  1. 1 su bardağı robottan geçirilmiş çilek
  2. 1 paket hazır meyveli sos
VEYA (HAZIR KULLANILMAYACAKSA)

  1. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  2. 1 su bardağı su
  3. 3-4 yemek kaşık şeker (damak tadına göre)
  4. 1 buçuk su bardağı çilek
  • Nişasta ,şeker ve su karıştırılarak kaynatılır.Koyulaşınca içine çilek eklenir.1-2 taşım kaynayınca ocaktan alınıp soğuyunca kullanılır.
  • Evde hazırlanan sos hazıra göre daha mat durduğu için ben hazır sosu çilekle tatlandırarak kullandım.Tercih sizin.
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN

  1. Birer tane çilek
  2. 30 gr kadar çikolata
  3. Yağlı kağıttan yapılmış külah
YAPILIŞI

  • Tereyağı eritilip robottan çekilmiş bisküviye eklenir.
  • İçine fındık kırığı eklenerek karıştırılır.
  • Silikon kalıpların içine paylaştırarak el ile basıp sıkıştırılır.
  • Peynirli bölüm için yumurtalar ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır.
  • Labneyi ayrı bir yerde suyunu süzdükten sonra çırpıp yumurtaya eklenir.
  • Krema ve limon kabuğu da konulduktan sonra karıştırılır.
  • Muffin kalıplarına paylaştırılır.
  • Kalıpların üst kısmında yarım cm lik boşluk kalsa yeterli olacaktır.
  • Fırın önceden 160 derecede ısıtılır.
  • Tepsinin içine dizilen muffin kalıpları tepsiyi tezgaha vurarak içinde hava kabarcığı kalmışsa tık tık vurup söndürülür.(hamur iyice yerleşir.Sıvı olacak merak etmeyin)
  • Fırına konulan cheesecakeler yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
  • Kalıpların ortası hala yapışık ve sıvı gibi durmuş olsada soğuyunca kıvamını alır merak etmeyin.
  • Fırını kapatarak içinde ılınmasını bekleyin.
  • Tamamen soğuyunca kalıplardan yavaşça çıkararak buzdolabında 3-4 saat yada akşamdan dinlendirin.
  • Robottan çekilmiş çilekle hazır sosu birlikte ocağa koyup pişirilir.(sosun üzerinde tarif edilen şekilde su koyarak)
  • Ocaktan alıp soğuyana kadar ara sıra karıştırılır.(kabuk bağlamasın)
  • Çilekler geniş bir tabağa aralıklı dizilir.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Yağlı kağıt külah yapılıp ucu küçük kesilir.
  • İçine çikolata doldurulup çileklerin üzerine incecik akıtılır.
  • Cheesecakelerin üzerine soğumuş sos kaşıkla taşırmadan konulur.
  • Bu şekilde buzdolabında 1-2 saat bekletilir.(sos kabuk bağlaması için)
  • Üzerine akıtılan çikolataları donmuş olan çilekler konularak servis yapılır.
  • Yiyenlerin önce gözü sonra gönlü sonrada midesi bayram edecek olan hafif tatlılarımız hazır.
  • Cheesecakelerimiz buzdolabında 2-3 gün tazeliğini koruyacaktır.
  • Afiyet olsun...



6 yorum:

  1. Eline sağlık canım bizimklerde cok seviyor:))))

    YanıtlaSil
  2. Bayıldımmm,super gorunuyorlar.Ellerıne saglık.

    YanıtlaSil