MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 2 buçuk su bardağı un(yarım bardağı yavaş yavaş kontrollü bir şekilde gerekirse eklenir)
- 150 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında beş dakika kadar bekletilmiş)
- Üzeri için bir paket çikolata(bitter veya sütlü)
YAPILIŞI
- Üzeri için olan çikolata harici bütün malzemeler eklenerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edilir.
- Üzerini streçle kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirilir.
- Hamuru merdaneyle ince açarak küçük bisküvi kalıbıyla kesilerek çıkarılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizilerek önceden ısınmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Çikolata benmari usulü eritilerek yağlı kağıttan külah yaparak ucu çok az kesilip hızlıca soğumuş bisküvilerin üzerine akıtılır.
- Donunca kapalı bir kutuda muhafaza edilerek uzun süre tazeliğini muhafaza eder.
- Afiyet olsun.
Ayrıca bu güzel tabağı bana hediye eden Semracıma teşekkür ederim ;)
Nefis bir kurabiye olmuş,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nurşencim .
YanıtlaSilHülyacım tahinli lezzetler her zaman favorim olmuştur.
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis doğrusu!!!