22 Kasım 2013 Cuma

Çikolatalı İki Kat Kurabiye

       Bugün arkadaşa giderken hediye olarak yaptığım kurabiyem...Özellikle şekil olarak kalp seçmemin de yine özel bir manası var benim için ;(  Arkadaş kalbi hüzünlü diye ilk ona kalp yapma fikri doğdu...Kalbini ferah tut...ne bileyim işte teselli nevinden, öyle şeyler düşündüm...Neyse gelelim kurabiyeye yapımı çok eğlenceli sanki oyalıyor gibi görünse de gitmeden bir saat önce başladım yaptım...gayet güzel bana göre ;) Tek mahsuru hanımların hazır zannederek tabakta yemeden bırakmaları...



MALZEMELER


  1. 1 çay bardağı sıvı yağ ( küçük tipli çay bardağı)
  2. 1 çay bardağı mısır nişastası
  3. 200 gr tereyağı
  4. 1 su bardağından 1 parmak eksik olacak şekilde pudra şekeri
  5. 1 çimdik tuz
  6. 1 paket vanilya
  7. Yarım paket kabartma tozu
  8. 3 su bardağı un ( küçük tipli su bardağı)
AYRICA

  1. Üzeri için 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  2. 50 gr kadar çikolata
  3. 2-3 yemek kaşığı nutella(ekmeğe sürülen çikolata)
  4. Süslemek için Antep fıstığı (yada fındık,fıstık,hindistan cevizi gibi şeyler)
YAPILIŞI

  • Buzdolabından çıkarılan tereyağı bıçakla doğranır.
  • Diğer bütün malzemeler eklenerek yoğrulur.
  • Pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur olunca on dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.(çok uzun yoğrulmaz)
  • Hamur merdaneyle çok kalın olmayacak bir şekilde açılır.
  • Önce büyük kalp sonra kalplerin yarısı daha küçük kalp kalıpla kesilir.(eğer daha küçük kalp kalıp yoksa başka küçük bir yuvarlak bir şeyle de çıkarılabilir)
  • Yapışmaz bir tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilerek önceden ısınmış 170 derecelik fırında on dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin ortası delik olanların üzerilerine bolca pudra şekeri elenir.
  • Çikolata benmari usulü eritilerek içine krem çikolata eklenir.
  • Ocaktan alınarak iyice karıştırılır.
  • Kalp kurabiyelerin üzerilerine kaşıkla sürülür.
  • Yavaşça ortası delik kalpler yerleştirilir.
  • Üzerilerine Antep fıstıklarıyla süslenir.
  • Bir kaç gün aynı tazeliğini koruyan kurabiyeler hazır.
  • Götürülmek üzere hazır hale gelmiştir.
  • Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. mımmmm.nefis olmuş bu kalpler..ellerine sağlık Hülyacım..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim Nurşencim :) sevgilerimle...

      Sil
  2. kalbini ferah tut, en sarıldığım cümledir.Kurabiyeler harika..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler... Evet kalbini ferah tutmak çok önemli. Mevlam neyler... Neylerse güzel eyler...

    YanıtlaSil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık..gorunumude cok güzel durmus....takıbe canım senı...sayfanı cok begendım...sevgılerımı bırkıyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Pınar... Sevgilerrr...

      Sil
  5. ay harika görünüyor. diyette olmasam kesin denerdim. canım çekti. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbet birgün bu diyette sona erer yada kaçamak yapar :) Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  6. sunumlarınız oldukça hoş görünüyor hülya hanım ellerinize sağlık :) bende bu adresteyim ; http://gizemselmutfak.blogspot.com/ beklerim sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gizem. Yine beklerim. Sevgilerr...

      Sil