MALZEMELER (28-30 tane ay kurabiye için)
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( küçük tipli bardak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
İÇ MALZEME
- 15 -20 tane kadar yumuşak hurma (eğer sertse ayıklayınca 10 dakika sıcak suda bekletilip kurulanabilir)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı doğranmış fındık içi
Ayrıca üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Hamur için un hariç bütün malzemeler konularak yavaş yavaş karıştırılır.
- Unu yavaşça ekleyerek yorulur.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edildikten sonra ağzını streçle kapatarak buzdolabında 10 dakika dinlendirilir.
- Hurmaları ayıklayıp robotta püre haline getirilir.
- Tarçın ve ezilmiş fındık eklenerek karıştırılır.(valla isterseniz bu haliyle top yapıp yiyin ımmm)
- Hamurdan bezeler yapılır.
- El ile ince uzun oval açılır.( bu kısımda şöyle miydi böyle miydi diye oyalanırsanız hamur vıncık vıncık olup elinizde kalır haberiniz olsun ;)
- İçine yeterince malzeme koyarak üstten kapatılarak hafif yuvarlanır.
- Uç kısımları hafif inceltildikten sonra ay şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmaya başlarken yani hafif kızarırken alınır.
- Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpilir.
- Yanına çayla misler gibi yenilir ;)
- Afiyet olsunnn...
NOT,bu güzel tabağı bana hediye eden sevgili Yasemine teşekkür ediyorum...Sevgiler...
Ellerinize sağlık harika bir kurabiye selam ve sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Sema...sevgilerimle...
YanıtlaSilDediğiniz gibi yaptığınız harç bile tek başına yenebilir harika bir tarif olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Mehtap hanımcım.Bir günde o harçtan yapılan şekerlemeler yapıp paylaşayım bari ;)sevgiler...
Sil