21 Kasım 2013 Perşembe

Rulo Pizza

      Sizde normal pizzadan sıkıldıysanız biraz da benim yaptığım gibi kıvırarak kılık değiştirebilirsiniz.Lezzetten hiç bir şey kaybetmediği gibi ekstradan bir şıklık ve kolay sunum yapmayı sağlarsınız...Nasıl oluyor derseniz hemen yapımına geçelim...



MALZEMELER (hamur için ) 20 tane rulo pizza


  1. 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığı)
  2. 2 çay bardağı su (küçük tipli çay bardak)
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 3 yemek kaşığı şeker
  5. 2 çay kaşığı tuz
  6. 4 su bardağı un
  7. 1 paket instant maya
İÇ MALZEME 

  1. Yarım halka sucuk
  2. 2 tane yeşil biber
  3. 2 tane kırmızı biber (ben közlenmiş kullandım)
  4. 1 tane domates
  5. 2 kibrit kutusu kadar beyaz yada arzu edilen iyi kalite peynir
  6. 1 kase rendelenmiş kaşar
  • İç malzeme tamamen zevke kalmış çeşitleri arzuya göre değişebilir.
SOS İÇİN

  1. 2 yemek kaşığı ketçap
  2. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN

  1. 1 yumurta sarısı
  2. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
MALZEMELER

  • Bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur.(Ben ekmek robotunda yoğuruyorum.)
  • Hamur bir saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Malzemeler küçük küçük doğranarak hazırlanır.
  • Mayalanan hamur elde hafif basarak havası alınır.
  • Merdaneyle hafif karemsi dikdörtgen açılır.(Yaklaşık 40 boyu 50 cm eni.)
  • Sos malzemesi karıştırılarak hamurun her tarafına yayılır.
  • Kaşar hariç bütün malzemeler eşit ve bol bir şekilde yayılır.(malzeme kesinlikle bol olmalı.Hamur kabarınca kuru bir pizza olmaması için)
  • En üste bolca kaşar serpilir.
  • El ile hafif basarak malzemelerin yapışması sağlanır.
  • İki parmak enliliğin de boyuna kesilir.
  • Bir de en kısmına kesilerek her uzun çubuktan iki rulo olmalı.

  • Çok sıkı olamayan rulolar yapılır.
  • Malzemeler sararken o kadar bol olmalı ki dökülenler tekrar içine koyarak sarılmalı.
  • Bütün malzemeler bu şekilde sararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dikine konulur.
  • El ile çok hafif ruloların üzerine bastırılır ki malzemeler pişerken dışa çıkmasın(yalnız üzerine basın da ezin demiyorum ;)
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını fırçayla her yerine sürülür.
  • Önceden ısınmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.(eğer çok yüksek ısıda pişerse içi hamur kalabilir)
  • Hafif ılıyınca servis yapılabilir.
  • Afiyetler olsun efendim...
NOT,arzuya göre kaşarın bir kısmı pişmeye yakın ruloların ortalarına da konulabilir.

4 yorum:

  1. Çok şık olmuşlar,göruntuye bayıldım.Ellerıne sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Heden. Beğenmene sevindim.

      Sil
  2. Hülyacım nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..Sabah çayımın yanına çok yakışırdı:[[

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakışırdı ya gerçekten :) pamuk gibi... Çok teşekkürler canım sevgiler...

      Sil