MALZEMELER (65-70 çekirdek )
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı mısır nişastası (küçük tipli çay bardak)
- 2 su bardağı un(200 ml lik bardak)
- 2 tepeli yemek kaşığı Türk kahvesi
- 2 tepeli yemek kaşığı kakao (rengini daha kahvemsi yapmak için)
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
- Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur önce toparlanmıyor gibi olup sonra kıvamını bulacaktır.
- Un miktarı gerekirse bir kaşık eklenebilir.(o sebeple un kontrollü yavaşça eklenerek ayarlanır)
- Kabın ağzı streçle kapatarak 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan iri fındık kadar yada cevizden daha küçük diyelim parçalar koparıp oval şekle getirilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye ARALIKLI olarak dizilir.
- İster kebap çubuğu yada et bıçağının sırtıyla derin kesikler oluşturulur.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Fırından alınan kurabiyeler önce hafif yumuşak olsa da on dakika içinde dinlenerek sertleşecektir.
- Soğuyunca kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini koruyacaktır.
- Vallahi siz isterseniz kurabiyeleri cevizden büyük yapın çünkü bir yemeye başlayınca sayısı on yüz bin olmaması için ;)
- Özellikle sıcak bir fincan sütün yanında tıkır tıkır yerseniz ağzınızda aynı sütlü kahve tadı bırakacaktır.(demedi demeyin)
- Afiyet olsuuunn...
- Yanı kahveli olsuun..kahvenin yanı da dostlarla dolu olsunn...
bu ara bu kurabiye pek bir moda oldu,blogların yeni trendi oldu bakalım ban ne zaman sıra gelecek :) eline sağlık nefis görünüyorlar...
YanıtlaSilEvet her yerde karşıma çıkıyordu napiym:) Bende kendime göre uyarlayarak ebatlarıda yarıdan daha küçük hale getirdim eee sonuçta çekirdek bu küçük olmalydı değil mi? Bence denemeni tavsiye ederim selamlar...
YanıtlaSilaaa çok şeker görünüyorlasr elinize sağlık :D
YanıtlaSilTeşekkürler Yonca.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
YanıtlaSilAfiyetle
Çok teşekkür ederim Bahar...sevgiler...
SilÇOK TATLIŞ OLMUŞLAR...KOPYALADIM HELAL EDİN EMEĞİNİ ELLERİNE SAĞLIK CANIM DUALARIMLA
YanıtlaSilNe mutlu bana :) çok teşekkürler...selamlar...
YanıtlaSilNe güzel bir tarif,bayıldım.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTesekkurler Mehtap hanim...sevgiler...
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım ben de yayınladım bu tarifi birkaç gün önce bakarsan sevinirim ufak değişiklerle ama çok lezzetli oluyor gerçekten tek lokmalık sevgiler...
YanıtlaSilTesekkurler ozgen.Bloguna baktim ve izlemeye aldim.Ellerine saglik.
YanıtlaSil