Günaydınlaar,sabah şerifleriniz hayır olsun,nur olsun sevgili takipçilerimm...Bir kaç gündür bir şeyler paylaşma fırsatım olmadı farkındayım.Çünkü kıymetlim vardı misafirim...Taa Türkiyelerden...Onlardan kalan bir kaç adı alengirli yapımı çook kolay tariflerim var.İster salata olarak ister kahvaltılık yada kendi başına hafif bir öğün olabilecek asillikte bir tarif...Hemen paylaşayım isterseniz.Ben bugün hazır pesto sos kullandım ama en kısa zamanda kendi yaptığım pesto sosun tarifini paylaşacağım...
MALZEMELER
- Bir kase dolusu kiraz domates (cherry domates)
- Bir topak suda mozarella peyniri (veya küçük top mozarella)
- 1 yemek kaşığı dolusu pesto sos
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Süslemek için taze fesleğen yaprakları (yada nane)
YAPILIŞI
- Domates ikiye kesilir.
- Mozarellalar eğer küçük top değilse suyunu süzdükten sonra kare şekilde kesilir.
- Bir kasede zeytinyağı ve pesto karıştırılır.
- Tabağa yerleştirilen peynir ve domatesin üzerine sos gezdirilir.
- Fesleğen yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.
- Sıcak bir pide alıp sosun suyuna bandırarak afiyetle yenilir. ;)
enfes görünüyor..
YanıtlaSilTesekkurler yelda:)
YanıtlaSil