MALZEMELER ( BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE 10-12 KUP)
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 6-7 yemek kaşığı şeker(arzuya göre artırılabilir)
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 poşet sade krem şanti
- 1 paket krema(200 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 parça damla sakızı (sevmeyen veya elinde olmayan için 2 paket vanilya)
- 3 tane muz
- 1 kase çilek
SOSU
- 2 su bardağı dolusu çilek
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yada arzuya göre iki paket meyveli sos
YAPILIŞI
- Şeker,un,nişasta ve 1 litre süt tencereye konularak karıştırarak pişirilir.(eğer damla sakızı kullanılacaksa bu aşamada ezerek eklenir)
- Bir kenara alıp soğumaya bırakırken için tereyağı ve vanilya atılarak karıştırılır.
- Tamamen soğuyunca içine krema,krem şanti 1 küçük çay bardağı soğuk süt eklenerek mikserle karıştırılır.
- Köpük haline gelince cam kaselere veya bardaklara 1-2 yemek kaşığı konulur.
- Dilimlenmiş çileklerden kasenin dış kısmına görünecek şekilde dizilir.
- İçine birkaç dilim muz konulur.
- Üzerini muhallebiyle doldurup kapatılır.
- Buzdolabında en az 3-4 saat yada akşamdan bekletilir.
- Servis yapılacağı zaman ayıklanmış çilek ve pudra şekeri robottan geçirilerek kaselerin üzerine döküp servis yapılır.
- Yada benim yaptığım gibi iki paket meyveli sos üzerindeki tarife göre kaynatılarak soğuyunca üzerilerine dökülür.(muhallebi soğumadan sos dökülürse birbirine karışabilir.)
- Servis yapılacağı zaman çilekle süslenir.
çilek ve muz bir araya geldiyse eminim enfes bir lezzet çıkmıştır ortaya :) eline sağlık canım nefis görünüyor...
YanıtlaSilEn guzel meyveler bir arada kotu olurmu hic degil mi?tesekkurler...
Sil