MALZEMELER (40-45 TANE MİNİ POĞAÇA İÇİN )
- 200 gr tereyağı (oda sıcaklığındaki)
- 1 paket instant maya (kuru maya)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta akı
- Yarım çay bardağı su
- 4 buçuk su bardağı un(küçük tipli 200 ml lik bardak)
İÇ HARCI
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
ÜZERİNE
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı su
YAPILIŞI
- Hamur malzemesi karıştırılarak üzerini kapatıp bir saat kadar mayalandırılır.
- İç malzeme karıştırılır.
- Hamur merdaneyle çok fazla çekiştirmeden açılır.(fazla oyalanırsa mayası kabarmayabilir)
- Dar ağızlı bir su bardağıyla yada bisküvi kalıbıyla kesilerek içine harcı konulur.
- Eğer tam ucundan basarsak kabarınca şık durmaz.
- Tepside 20-25 dakika kadar dinlendirilir.
- Dinlendikten SONRA yumurtalı harcı sürülür.
- Önceden ısınmış 180-200 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Arzuya göre önceden yapılıp buzlukta saklanıp yenileceği zaman ısıtılabilir.
- Afiyet olsun...
Ellerine saglik Hulyacım..cok güzeller..
YanıtlaSilBeğenmiş olmana sevindim Nurşencim...selamlar...
SilCanım mmmmm eline sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ayşecim...
SilCok harıka olmuşlar,ellerıne saglık.
YanıtlaSilTeşekkürler heden.
YanıtlaSil