MALZEMELER
- Yaklaşık 2 kilo kadar bal kabağı
- 3 su bardağı şeker
- Üzerini süslemek için fındık,fıstık,tarçın,kaymak,tahin veya ne arzu edilirse
YAPILIŞI
- Bal kabağı içi ve kabukları temizlenerek iki parmak enliliğin de doğranır.( çok ince doğranır ise pişerken dağılabilir)
- Yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizilir.( tencere çukur olursa da dağılabilir.)
- Üzerine toz şeker serpilir.
- Mümkünse akşamdan ağzı kapalı bekletilir.
- Eğer vakit yoksa 1-2 saat bekletilerek yarım çay bardağı kadar su eklenir.( beklerse suya gerek olmaz ve daha iyi olur)
- Sabah tencere ocağa konularak kapağı yarım açık bir vaziyetteyken yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte pişirilir.
- 20 dakikadan sonra kapağı açıp bakılır eğer suyu çoksa kapak tamamen açılarak bir on dakika açıkta pişirilir.
- Kabakların yarıya yakın mesafede suyu kalır.Bu suyu da dinlenirken çekecektir.
ELLERİNE SAĞLIK PEKBİ NEFİS GÖRÜNÜYORLAR:)ÜZERİNE TAHİN CEVİZ RİCA ETSEM...AFİYETLER OLSUN.
YanıtlaSilTeşekkürler Mutluluklar Sokağı...Artık tahinlimi cevizlimi orası sizin tercihiniz...Sevgiler...
YanıtlaSilsunum görüntü enfes...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Sağolasın Şirinem...Sevgiler...
SilNasıl severim nasıl anlatamam..:)))))
YanıtlaSilNefiss görünüyor..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Beğeninize çok sevindim Meliha...Teşekkürler,sevgilerimle...
SilEnfes görünüyor, rengine bayıldım. Ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler beyaz hanımeli...Sevgiler...
Silselam adaşım.ziyaretiniz için teşekkürler...kabak tatlını çook severim ama bol tahinli ve cevizli,yani antala usulü:)elinize emeginize saglık...sevgiler.
YanıtlaSilHoşgeldiniz Hülya,ne güzel...Beğeniniz için çok teşekkürler.Yine beklerim,selamlar...
SilTam saray usulu;) eline sağlık Hülyacım.
YanıtlaSilHoşgeldiniz sefalar getirdiniz Hilal...Beğeniniz için çok teşekkürler...Sevgilerimle,kolay gelsin...
Silmerhaba, bayılırım kabak tatlısına ellerinize sağlık, takipteyim artık sizi sevgiler :)
YanıtlaSilHoşgeldiniz,iyi ki geldiniz...Teşekkürler...Keşke olsa da yeseniz kabak tatlısını;)...Sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Selamlar...
SilHülyacım ellerine sağlık çok nefis olmuş.
YanıtlaSilHoşgeldiniz...Beğeniniz için çok teşekkür ederim...selamlar...
SilKüçüklüğümde annem çok yapardı bu tatlıyı. Nedense ben bir türlü bu tatlıya alışamadım. Halbuki çok güzel bir tadı var...
YanıtlaSilEskiden parmakla sayılır çeşitte tatlı vardı.Bunların içinde balkabağı da vardı.Şimdi ise neler neler var artık.Eskilerde bence unutulmamalı...Sevgiler...
SilEllerinize sağlık,hülya hanım çok hoş görünüyor.hemen deneyeceğim.umarım güzel olur
YanıtlaSilEllerinize sağlık,hülya hanım çok hoş görünüyor.hemen deneyeceğim.umarım güzel olur
YanıtlaSilçok güzel görünüyor,hülya hanım elinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim umarım güzel olur. :))))
YanıtlaSilUmarım memnun kalırsınız.Ayrıca yorum için çok teşekkürler.selamlar.
SilTahin nerede
YanıtlaSilArzu edilirse üzerine tahin gezdirip yenilir.
Sil