MALZEMELER
- 200 gr lık bir paket kedidili bisküvi (24 tane )
- 1 portakalın suyu +1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
- 100 gr krema (yarım paket)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
KREMASI
- Yarım litre süt (200 ml lik 2 su bardağı)
- 3 (dolu ama tepeli degil) yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 200 gr lık bir paket labne
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğunun rendesi
YAPILIŞI
- Yumurta,şeker,un ve süt konularak tel ile karıştırıp kaynatılır.
- Muhallebi kıvamına gelince içine ince rendelenmiş portakal kabuğu rendesi atılıp ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca içine labne,tereyağı ve vanilya atılarak mikserle çırpılır.
- Pasta yapılacak kalıbın içine kenarları dışarı sarkacak şekilde streç yayılır.(ben baton kalıp kullandım siz istediğiniz bir kalıp kullanabilirsiniz)
- Kedidili bisküvilerin yarıdan azını keserek kalıp boyuna denk getirilir.
- Bir tabağa portakal suyu ve şekeri karıştırıp bisküvileri hemen içinde bekletmeden tek tarafını batırılır.
- Kalıbın dış yüzeyine dizilir.
- Karşılıklı iki tarafa da dizince kesilen küçük parçalar ortaya alta dizilir.
- Kremanın yarısı dökülür.
- Tekrar bisküviler portakal suyuna batırılarak ara kat olarak dizilir.
- Kalan krema yayılır.
- En iste kapatmak için tekrar bisküviler dizilir.(hepsi portakal suyuna batırılmış olacak)
- Ağzını streçle kapatarak ya bir gece yada en az 5-6 saat buzdolabında bekletilir.
- Dinlenmiş olan pasta servis yapılacak tabağa ters çevrilir.(resimdeki gibi görünür)
- Krema tavaya konularak ısıtılır.
- İçine çikolata parçaları ve tereyağı atılarak hızlı hızlı karıştırılır.
- Ters çevrilmiş pastanın üzerine akıtılır.
- Ben üzerilerine küçük doğranmış portakal şekerlemesi kullandım.Arzuya göre süsülenerek dilimleyip servis yapılır.
- Servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
- Afiyet olsun...
- Hiç bu kadar kolay yaş pasta yapılmadığını sizde göreceksiniz...
canım çok lezzetli görünüyor, günüm için yapmaya başlıyorum hemen :)
YanıtlaSilTesekkurler iyi olur insaallah.Kolay gelsin.
SilEllerinize saglik sizin tarif ve pratik bilgilerinizden daha cok faydalanmak isterim
YanıtlaSilSevgili adsiz :) cok tesekkur ederim.Bende zaten deneyim ve mutfak bilgilerimi sizin gibi denemek isteyen takipcilerim icin paylasiyorum.Umarim faydali olur.Selam ve sevgiler...
YanıtlaSil