Hemen yapımına geçelim.
MALZEMELER (24 TANE POĞAÇA)
- 2 çay bardağı süt
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un(200 ml lik bardak)en son bardağı kontrollü olarak gerektikçe eklenmesi önerilir.
- İçine sürmek için yarım paket(125 gr )tereyağı
İÇİNE
- 1 kase rendelenmiş peynir + 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
- İnce doğranmış maydanoz
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Malzemeler karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.(ben ekmek robotunda yoğuruyorum)
- Üzerini kapatarak bir saat kadar dinlendirilir.
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Hamur 16 bezeye ayrılır.(fazla örselemeden)
- Merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
- Sekiz tane bezeyi açarak aralarına fırça veya el ile tereyağı sürülür.(oda sıcağındaki yağ)
- En üstündeki bezeye yağ sürülmez.
- İkince posta sekiz bezede açılarak üst üste yağlanarak konulur.
- Tabağa koyarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Yağlanmış sekiz kat olan poğaca hamurunun biri alınarak merdaneyle yavaş yavaş büyütülür.
- Bıçak veya ruletle istediğiniz büyüklükte kesilir.
- Ben 12 parçaya kestim.
- Hazırlanmış olan iç harçtan uç kısımlara konularak kenarları küçücük içe katlanır.(peynir akmasın diye)
- Sigara böreği gibi sarılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Tepsi mayası için yarım saat bekletilir.
- İkince hamuru da aynı işlemden geçirerek ikinci bir 12 poğaça hazır edilir.
- Üzerine yumurtası sürülerek önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Canınız çekti değil mi ? ee öyleyse girin mutfağa.Pişman olmama garantili ;)))
- Afiyet olsun...
Elinize sağlık harika kızarmışlar puf puf yeni yılınız kutlu olsun sevgiler...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim ozgen hanim.Sizinde yeni yiliniz kutlu olsun.Saglik sihhate nice yillara...
YanıtlaSil