31 Aralık 2014 Çarşamba

Krem Karamelli Browni

    Epeydir bu tarifi denemek istiyordum.bir kaç yerde fotoğrafını görmüştüm.Ee krem karamel tarifim var.Browni de var.Tek kalan şey bunları birleştirmek.Yapımı gayet eğlenceli.Sanki sihirli.Keki kalıba dökerken eyvah mahvettim gibi düşündürse de pişerken herkes gidip yerini buluyor.Gayet güzel ayrışıyor.Karamel alta üzerine krem karamel daha sonra keki.Aslında bu tarif normal ortası delik yapışmaz kek kalıbında en güzeli olsa da ben altta da görüleceği gibi üzeri nakışlı silikon kalıbımı kullanayım diye öldüm ;)Amaa maalesef deseni çıkmadı.Napayım bari başka bir şeyde denerim de muradım olur ;) Ee hadi bu kadar tanıtım yeter.Hemen tarife geçelim.



MALZEMELER

KARAMEL İÇİN


  1. 1 su bardağından bir parmak kadar eksik toz şeker (200 ml lik bardak)
  2. 2-3 damla limon
  3. 1 yemek kaşığı su
KREM KARAMEL İÇİN

  1. Yarım litre süt
  2. 4 yumurta (oda sıcaklığında olacak)
  3. Yarım su bardağı şeker
  4. 1 vanilya
BROWNİ

  1. 3 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı un
  4. 50 gr tereyağı
  5. 80 gr lık bir paket çikolata(bitter yada sütlü)
  6. 1 çay bardağı süt
  7. 1 vanilya
  8. 1 kabartmatozu
  9. 2 yemek kaşığı kakao
  10. 1 çay kaşığı nescafe
YAPILIŞI

  • Karamel malzemesini tencereye koyarak altı kısılıp kaşık sokmadan yavaş yavaş şeker eritilir.
  • Ara sıra tencereyi sallayarak karıştırılır.
  • Kahverengileşmeye başlayınca ocaktan alınır.(dikkat edin çok kararırsa acılaşır)
  • Keki yapacağımız kalıbın alt kısmına dökülerek karamelin soğuması gerekiyor.




  • Deseni çıkacak diye pembe hayeller kurduğum taa Romalardan gelen kalıbım ;)
  • Krem karamel için yumurtalar ve şeker mikserle çırpılır.
  • Üzerine süt ve vanilya eklenerek az daha çırpılır.
  • Kalıbın içindeki donmuş olan karamelin üzerine yavaşça süzekle süzerek dökülür.(pişmeden yani.Köpük kalırsa dokusu güzel olmaz)

  • Browni için yumurta ve şeker çırpılır.
  • Ayrı bir yerde tereyağı eritilerek içine parça çikolata atılıp ocaktan alınır.
  • Karıştırırken içine süt eklenip soğutulur.
  • Yumurtayla şekerin üzerine döktükten sonra diğer kalan kuru malzemeler elekten elenerek hamura eklenir.
  • Kalıbın içindeki krem karamelin üzerine yavaşça az az yuvarlak şekilde dönerek dökülür.(birden dökülürse hepsi birbirine girer)

  • Yine de kenarlarda karışıyor gibi görünse de başta dediğim gibi pişerken herkes kendi yerini biliyor.Panik yok.
  • Kalıbı daha önceden fırın tepsisine yerleştirip alttaki tepsiye sıcak su konulur.
  • Yani kekimiz benmari usulü pişecek.
  • Önceden ısınmış 160 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişer.
  • Pişip pişmediğini öğrenmek için bıçak yada kürdan batırılır.
  • Soğuyunca buzdolabına koyup 5-6 saat yada bir gece bekletilir.
  • Dinlenmiş olan kek kalıbı ters çevrilip çıkarılır.
  • Eğer karameli ve browni seviyorsanız kesinlikle deneyin derim.
  • Afiyet olsun...

4 yorum: