MALZEMELER
- 2 tane iri yada 3 orta boy havuç
- 1 çay bardağı mısır
- 4-5 yaprak marul
- Yarım demet dereotu
- 5-6 dal taze soğan
- 2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
(nasıl göründüğünü bilmeyenler için çektim)
- 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 3-4 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
- 1 limonsuyu
- Tuz
YAPILIŞI
- Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra jülyen aletiyle (patates soyacağı gibi)kesilir.
- Üzerine Kişnişin bir tatlı kaşığını,tuzu ve elma sirkesinin 1 tatlı kaşığı konularak el ile beş dakika ovularak yumuşaması sağlanır.
- Yeşillikler yıkanıp kurutucuda iyice kurulanır.(ıslak kalan yeşillik sosu çekmeyeceği için tatsız ve sulu olur.)
- Yeşillikle ince doğranarak salata tabağına alınır.
- Üzerine konserveden çıkarıldıktan sonra yıkanıp iyice süzülen mısır eklenir.
- Jülyen havuçlar doğanıp yumuşatılmış havuçlar eklenir.(asla rendeden rendelemeyi denemeyin salatanın özelliği bozulur.Jülyen aletiniz yoksa bile bu salata için alacaksınız)
- Kalan 1 kaşık elma sirkesini ve 1 kaşık kişniş Küçük bir kavanoza konulur.
- Üzerine zeytin yağı,limonsuyu ve tuz eklenerek iyice sallanır.(salatanın tadını bu kişnişli lezzeti birbirine karışmış sos oluşturuyor.Hatta mümkünse salatayı yapmaya bu sosla başlayın ki kişnişle biraz bekleyen sos daha bir rayihalı olsun)
- Servis yaparken sosla buluşturup iyice karıştırdıktan sonra servis yapılır.
NOT;eğer benim yaptığım gibi tek tek servis yapmak isterseniz .Ben krem karemel kaplarına salatayı koyarak muffin kağıtlarına koydum.Fikir olsun ;)
Çok sağlıklı bir salata olmuş,afiyetle...
YanıtlaSilCok tesekkurler...sevgiler...
Sil