MALZEMELER
- 2 bağ ıspanak (burada bağlar küçük olduğu için yani bir yemek tabağı dolusu incecik doğranmış ıspanak)
- 1 bağ kever (bir avuç dolusu)
- 250 gr kemikli kuzu eti (yada ne isterseniz ben kuzu kullandım)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 -3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı dolusu haşlanmış nohut
- Yarım limonsuyu
- Tane karabiber ve tuz
YAPILIŞI
- Kemikli eti tencereye koyup karabiber,tuz ve üzerine bir litre kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirilir.(düdüklüde 15 dakika)
- Soğuyunca çıkarılıp didiklenir.
- Tencereye tereyağı (yada sıvı) konulup un kavrulur.
- Üzerine bir su bardağı kadar soğuk su konularak hızlı hızlı çırpılır.
- Üzerine didiklenmiş etli et suyu dökülür.
- Nohut eklenir.
- İncecik kıyılmış yeşillik eklenerek karıştırılır.
- Sürekli karıştırarak koyulaşır.
- Ayrı bir yerde yumurta sarısı,limon suyu ve yoğurt çırpılıp tencereye eklenir.
- Sürekli karıştırılır ki çorba kesilmesin.
- Bir iki taşım kaynayınca ocak kapatılır.
- Afiyet olsun...sofranız bereketli olsun...şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder