MALZEMELER (12 tane lahmacun)
HAMUR
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı un (gerekirse eklenir)
KIYMALI HARÇ
- Yarım kilo kadar orta yağlı kuzu kıyma
- 1 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1-2 tane yeşil biber
- 1 küçük tipli kırmızı biber
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 orta boy domates
- Kara biber,pulbiber,tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Hamur malzemesi karıştırılıp ele yapışmayan özlü bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak bir saat dinlendirilir.
- İç harcı malzemeleri ince bir şekilde kıyılır.
- Kıyma,salçalar,soğan ve sarımsak birlikte iyice yoğrulur.
- Kalan malzemeler eklenerek yoğrulur.
- Mayalanmış hamur alınıp cevizden büyük yumurtadan küçük parçalara alınır.
- Merdaneyle az un atılarak servis tabağı büyüklüğüne yakın açılır.
- Üzerine iç harçtan yayılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder