11 Şubat 2011 Cuma

Çiçekli Salata

 Bu salata genelde baharda yapılır. Kışta da yapılır ama hani çiçek felan olması açısından konsepte daha uygun. İçinde havuç ve patates katları var. isterseniz pancarda ekleyebilirsiniz. Doğal sarı, turuncu ve morun mükemmel uyumunu bulabileceğiniz ve yerken kendinizden geçeceğiniz bir lezzet.

MALZEMELER


  1. 5-6 tane patates
  2. 5-6 tane havuç
  3. 3 kaşık mayonez
  4. 1 su bardağı kadar katı yoğurt
  5. 2 diş sarımsak
  6. Dereotu , taze soğan ve maydanoz
  7. Limon
  8. Üzerini süslemek için turşu salatalık , mısır , ketçap ve isteğe göre olan şeyler
YAPILIŞI

  • Patates ve havuç haşlanır.
  • Ayrı ayrı rendelenir.
  • Patatesin içine maydanoz taze soğan ve limon konularak karıştırılır.
  • Servis tepsisinin içine sıkıca yerleştirilir.
  • Havucun içine limon ve tuz atılarak ikinci kat olarak konulur.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve mayonez karışımı hazırlanarak sürülür.
  • Üzerini arzuya göre süsleyip keserek servis yapılır.

3 yorum:

  1. amanın bo! nasıl bir tarif ağzım sulandı.

    YanıtlaSil
  2. KEVSER Benimde agzim sulanmasi surda dursun resmen salyalarim akti diyebiliriz:))Afiyet olsun yanii:))

    YanıtlaSil
  3. TARIFLERINIDE EKLERMISINIZ TEYZE LUTFENNN YAAA

    YanıtlaSil