Bazen öyle olur ki evde bazı şeyler üst üste gelir çoğalır . Tıpkı kurban bayramından sonra çikolata bolluğu olduğu gibi...Hemen kolları sıvayıp çikolatalı kurabiyeler yapmıştım...Bitter limi dersiniz sütlü mü artık çeşit çeşit...
Birde benim çocukluğumdan beri yapıp bir kenara koyduğum bir ayda kalsa tazelik ve gevrekliğini yitirmeyen her an misafir ağırlayabileceğin
sirkeli kurabiyem...
ÇİKOLATALI KURABİYE
MALZEMELER
250 gr.margarin veya tereyağı
1vanİlya
1 çay bardağı pudra şekeri
alabildiği kadar un
1 yumurta sarısı içine akı dışına
YAPILIŞI
Oda sıcaklığına gelen margarinle malzemeler karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert hamur yoğrulur . Merdaneyle 1 , 2 cm kalınlığında açılır . Su bardağıyla kesilir.çikolatalar çok az yumurta akına batırılıp kesilen hamurun ortasına konulur . Kenarları biraz içe doğru kıvırır gibi büküp tepsiye dizilir . İstenirse hindistan cevizi veya benzer şeylerle süslenebilinir . Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
SİRKELİ KURABİYE
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı elma sirkesi
100 gr.yumuşak margarin
1 çay kaşığı şeker
tuz
1paket kabartmatozu
alabildiği kadar un
üzeri için susam arzuya göre
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır . Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir . Daha sonra elle şekil verilir . Üzerlerine yumurta sarısı ve susam konulur . Isıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Acayipp istah acici duruyorlarr yummyyyyy:))
YanıtlaSil