Sıcak bir yaz akşamı misafirlerim geldi . Misafirlerim derken ; 7 çocuk vardı . Pastayı kesmemle kaybolması bir oldu ve bütün çocuklar etrafımı sarmış 'bi daha' diye bağırıyolardı.
Pasta , tercihe göre tropikal bütün meyvelerle yapılabilir . Hem basit hem de çocuklar gibi 'bi daha bi daha' istemenize sebep olacak..
MALZEMELER ( PANDİSPANYA İÇİN )
4 yumurta,
1su bardagi toz şeker,
Yarım su bardağı mısır nişastası,
1çimdik tuz,
1paket vanilya,
1 paket kabartmatozu,
1 su bardağı un
Diğer malzemeler;
2 poset krem şanti 1 su bardağı sütle
1kg.çilek
Çikolata sosu ; ( hazır da kullanılabilinir )
75 gr .margarin eritilecek
1çay bardagı süt
1çay bardagı şeker
1yumurta
2-3 yemek kasığı kakao
YAPILIŞI
Şeker , tuz , yumurta 10 dakika kadar mikserle çırpılır . Sonra nişasta , un , kabartmatozu ve vanilya eklenir . Bu karışımdan sonra 1-2 dakika daha çırpılır . Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına kelepçeli kalıba tahta kaşık yardımıyla konularak sürülür . İlk 20 dakika hiç açmadan yaklaşık 45-50 dakika pişirilir . Daha sonra çıkarıp arasını kesip soğumaya bırakılır . Arzuya göre 2 , 3 kaşık sütle ıslatılır.
Çileğin yarısını içine koymak üzre ince ince doğranır . Diğer yarısıda üzeri için ortasından ikiye kesilir . Şanti çırpılıp buzdolabına konulur . Sosu eğer hazır kullanmayacaksak margarini eritip diğer malzemelerle birlikte pişirmeden mikserlenir.
Pandispanyanın arasına krem şantinin yarısı sürülülerek çileğin yarısı dizilir . Kalan şantiyle çilekler resimde görüldüğü gibi konulur . En üstede sos akıtılarak dökülür.
Goruntusu bile insani cildirtiyor allah bilir tadi nasildi....:))
YanıtlaSil