MALZEMELER
- 1 kg patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- Bir kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 tane kiraz domates
- 4-5 yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- Biraz kekik , pulbiber ve karabiber ( bunlar arzuya göre )
- Yarım paket kabartmatozu
- Patlıcanlar közlenip soyulur.
- Ezilerek sarımsaklı yoğurda karıştırılır.
- Kıyma , kabartmatozu , tuz ve istenilen baharatla iyice yoğrulur.( köfte harcıda kullanılabilinir )
- Fırın tepsisi tereyağını sürerek yağlanır.
- Köfteler ince uzun yapılarak dizilir.
- İlk 15 dakika fırın ayarında sonra ızgara ayarına getirip köfteler fırında pişirilir.
- Domatesler yarıdan ikiye kesilir.
- İçi ızgaralı veya normal teflon yağlanır.
- Domatesler burda önlü arkalı burada pişirilir.
- Domatesler alınıp ikiye kesilmiş biberlerde bu şekilde pişirilir.
- Tereyağı küçük bir tavada eritilir.
- İçine salçalar ve baharatlar eklenir.
- Yarım çay bardağı sıcak su eklenip kapatılır.
- Servis tabağına çatalla düzleyerek yoğurtlu patlıcan yayılır.
- Üzerine köfteler dizilir.
- Aralara domates ve biberler dizilir.
- En üstüne sos gezdirilip sıcacık servis yapılır.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder