MALZEMELER (HAMUR İÇİN)
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı maya
- Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
- Maya ılık suda eritildikten sonra diğer malzemeler eklenerek yavaş yavaş yoğrulur.
- Ele yapışmayan özlü bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Üzeri kapatılarak bir saat kadar dinlendirilir.
İÇ HARCI İÇİN MALZEME
- 300 gr kadar kıyma
- 1-2 tane orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Pul biber,tuz ve kara biber
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yada tereyağı
- 1-2 tane yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1 orta boy rendelenmiş domates
HAZIRLANIŞI
- Malzeme incecik kıyılarak el ile yoğrulur.
- Malzeme birbirine karışınca kullanılmaya hazır hale gelir.
YAPILIŞI
- Mayalı hamur alınarak elde sıkıştırılıp havası alındıktan sonra merdaneyle açılır.
- Yaklaşık mantı hamuru kalınlığında açılan hamur kalıp olacak bir kapak veya tabakla kesilir.
- Üzerilerine iç harçtan konularak el ile bastırarak yayılır.(pişince dökülmesin diye)
- Yağlı kağıt serili tepsiye konulur.
- Önceden ısınmış 250 derecelik fırında pişirilir.
- Sıcakken servis yapılır.
- Yanında limon ve maydanozla servis yapılır.
- İster yemek davetlerinde istenirse beş çaylarında sunulabilir.
- Afiyet olsun...
Merhabalar Hülyacım,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok iştah açıcı görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,
Merhaba ...Teşekkürler Selda...sevgiler...
Silet sevilmez mi ? bayılırım :)eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkürler...ama ara sıra da olsa sevmeyen çıkıyor ;) selamlar...
SilHülyacım nasıl canım çekti anlatamam. Yarın ilk işim lahmacun yapmak olacak.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, sevgiler...
Yap be güzelim yarın şöyle misler gibi ;)))Şimdiden afiyetler olsun... Çok teşekkürler canım ,sevgiler...
Siloh maşallah kuzuma:)))
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe'cim...sevgiler...
Sil10 tane yerim ben şimdi bundan,mımmm nefis..Bizim buralarda Tarsusi derler bu lahmacuna..ellerine sağlık..
YanıtlaSilBence de yenir ;) Bizim Adana'da da Tarsusi diye büyük bardak da yapılan Türk kahvesi gibi hatırlıyorum ama ... ;) Teşekkürler Nursen...selamlar...
SilAynen et ve mayalının uyumu gibisi yok.
YanıtlaSilNefiss görünüyorlar canım..
Ellerine sağlık.
Aynen öyle ;) Çok teşekkürler Meliha ,selamlar...
Sil